Åstol

Parkvägen 4 - Tjörn
Charmigt och välvårdat skärgårdshus i en genuin västkustmiljö när det är som bäst

På den pittoreska ön Åstol ligger detta gedigna och välvårdade skärgårdshus vid den grönskande parken och med bad och båtliv alldeles runt hörnet.

Sammanfattning
Typ:
Friliggande villa
Byggår:
1945
Tomtarea:
219 m²
Boarea:
ca 130 m²
Biarea:
ca 60 m²
Rum:
6 rum, varav 4 sovrum.
Pris:
3 150 000 kr, accepterat pris el högstbjudande
Mer info

Byggnad

1-plans med källare.. Byggår 1945. Boarea ca 130 m². Biarea ca 60 m².

Byggnadssätt

Undergrund: Berg. Grundmur: Betonghålsten. Grund: Platta på mark/källare. Stomme: Trä. Bjälklag: Trä. Fasad: Stående träpanel. Takbeklädnad: Betongpannor. Utv plåtarbeten: Målad plåt. Hängrännor: Plast. Fönster: 3-glasfönster isoler, 2-glas. Ventilation: Självdrag. Vatten: Kommunalt vatten. Avlopp: Kommunalt avlopp.

Uppvärmning och el

Bergvärme

Planlösning

Ni kliver in i hallen där man har bra med plats för avhängning samt en gästtoalett med handfat och wc. Behöver man mer förvaring och utrymme har man gott om plats i nästa rum, den inre hallen där man även har trappan till andra plan och nedgången till källardelen. Vidare in på entréplanet har man sällskapsytorna som vardagsrum, allrum och kök. Vardagsrummet är rymligt och har ett härligt ljus tack vare de trevligt placerade hörnfönstrena. Allrummet används idag till tv-hörna och förbinder vardagsrummet med köket. Det mysiga köket har bra med förvaring och här ryms även ett matbord. Från köket har man utgång till en stor, härlig altan i västerläge.
En trappa upp har man sovavdelningen. Här finns tre mysiga sovrum var av det större har en glimt av havet. Den ljusa hallen på andra plan har en liten läshörna samt utgång till en rymlig balkong med havsutsikt. Här uppe finns också ett helt nyrenoverat badrum.
Källardelen på huset inrymmer mycket bra förvaringsutrymmen men har också ett äldre, charmigt källarkök, ett mindre allrum samt ett sovrum med tillhörande toalettrum. Här nere finns även tvättstugan som har en groventré ut till tomten.

Balkong/uteplats

Stor, skyddad altan i västerläge samt rymlig balkong i söder med havsutsikt.

Allmänt

Tomtbeskrivning

Lättskött skärgårdstomt om 219 m² (friköpt).

Fastighetsbeteckning

Åstol 1:123

Servitut, planbestämmelser m m

Gemensamhetsanläggning: Tjörn Åstol GA:1

Planbestämmelser: Byggnadsplan (1969-06-12)

Ekonomi

Pris

3 150 000 kr, accepterat pris el högstbjudande

Taxeringsvärde

2 598 000 kr (fastställt avseende år 2015) varav byggnadsvärde 739 000 kr. Typkod 220, värdeår 1945.

Pantbrev

3 st om totalt 900 000 kr

Driftkostnad

Driftkostnaden är ca 35 366 kr/år. Driftkostnaden är för helårsboende.

Energideklaration

Energiklass C, energiprestanda 42 kWh/m² år.
Status: Energideklaration är utförd
Datum: 2018-03-28

Övrigt

Vackra, Vackra Åstol. En riktig skärgårdspärla. Hit tar du dig med färja från Rönnäng eller med egen båt som du kan lägga till med i den fina gästhamnen. Här kan du strosa omkring bland små gränder, bada i det friska västerhavet eller avnjuta en fantastisk middag på Åstols rökeri, "Musik & Mat mitt i havet". Gör även ett besök i handelsboden som har öppet året om eller i det mysiga caféet som ligger i hamnen. Åstol präglas av vackra skärgårdshus och är en bilfri ö där lugnet infinner sig snabbt.

Huset tilläggsisolerades 2006 då man även bytte panelen och de flesta fönster. Bergvärme insatt 2005. Altan bygg 2008. Nyrenoverat badrum 2017.

Möjlighet till båtplats i Åstols hamn.

Alla bilder

Planlösning

Karta

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig angående denna fastighet.