Bergastrand

Sandviken 182 - Tjörn
Med en fantastisk havsutsikt erbjuds detta totalrenoverade och nybyggda hus med ostört läge.

Det finns uteplatser.... och det finns uteplatser. Med en enorm solaltan som sträcker sig runt huset kan Ni här avnjuta soliga och rofyllda sommardagar med havet som fond. När hösten och vintern kommer kan man beskåda havet och lugnet genom de stora fönsterpartierna som vetter mot Hakefjorden och värma sig vid den härliga braskaminen. Huset har byggts till och smakfullt renoverats de senaste åren och är i toppskick. Ett ställe att bara flytta in i!

Sammanfattning
Typ:
Fritid - Permanent
Byggår:
1974, 2016
Tomtarea:
1260 m²
Boarea:
ca 135 m²
Rum:
4 rum, varav 3 sovrum.
Pris:
5 300 000 kr, accepterat pris el högstbjudande
Mer info

Byggnad

1- plans. Byggår 1974, 2016. Renoveringar: 2003. Boarea ca 135 m².

Byggnadssätt

Undergrund: Berg. Grundmur: Betonghålsten. Grund: Krypgrund. Stomme: Trä. Bjälklag: Trä. Fasad: Liggande träpanel. Takbeklädnad: Betongpannor. Utv plåtarbeten: Plåtisol. Hängrännor: Plåtisol. Fönster: 3-glasfönster isoler. Ventilation: Självdrag. Vatten: Djupborrad brunn. Avlopp: Kommunalt avlopp.

Uppvärmning och el

Luftvärmepump, direkt el och braskamin

Planlösning

Via en välkomnande, taköverbyggd entré stiger Ni in i en ljus, klinkerlagd hall. Redan här känner man att huset är genomtänkt och smakfullt renoverat. Via tre takfönster strömmar ljuset in och den höga takhöjden skapar en härlig rymd. Direkt in till höger har man ett kombinerad bad och tvättutrymme. Här finns både toalett, dusch, tvättmaskin och torktumlare. Som lite extra vardagslyx finns här även en bastu att koppla av i. Precis som i hallen har man ett härligt ljusinsläpp från takfönster och höjden i taket. Husets första sovrum når man från entréhallen och har ett bra läge i huset då man har hav i fokus genom all dess fönster. Detta rum har en egen utgång till en "privat" del av den stora altanen i söderläge.
Entréhallen leder er sedan in i sällskapsdelen. Här har man en öppen planlösning mellan kök, matplats och tv-hörna. Denna del har genomgående ljusa, härliga ytor som bryter av med lite mörkare och svarta detajer i köket. Men det stora fokuset ligger mot de två stora skjutpartierna där man har en fantastisk utsikt över havet och båtlivet i Hakefjorden. Under de varma sommarmånaderna då dörrarna står öppna "växer" rummet ut på den stora altanen i söderläge. Altanen är vältilltagen och rymmer stora sällskap om man önskar ställa till med fest. Här finns smarta sittlösningar längs med altanräcket där man kan fälla upp extra bänkplatser och en större markis att fälla ut då solen blir för strak. Altanen går runt till husets baksida och den når man även via altandörr från tv-rummet.
Köket är fullutrustat och har bra med förvaring- och arbetsytor. Här är ugn och micro inbyggda, man har fullhöjd på kyl och frys och diskmaskinen är integrerad.
Längst in i huset har man husets två övriga sovrum. Båda rummen är ljusa och rymliga. Det ena har härlig havsutsikt och har egen utgång till den stora altanen i söder. Detta sovrummet har även ett privat badrum med dubbelhandfat, badkar och toalett.
Förutom husets två badum finns där även en extra toalett för gäster som ligger mellan entréhallen och sällskapsdelen.
Hela huset är renoverat de sista åren och i väldigt bra skick. Golvvärme finns i alla delar förutom sällskapsdelen där det sitter en luftvärmepump och en centralt placerad braskamin.

Balkong/uteplats

Stor altan runt större delen av huset. Här har man en fantastisk havsutsikt över Hakefjorden och sol största delen av dagen. Om solen blir för stark kan man sitta på en skuggsida eller ta ut den stora markisen som finns på södersidan.

Allmänt

Tomtbeskrivning

Med bra läge längs in på återvändsgata ligger denna fastighet om 1 260 m² (friköpt) med ett soligt och inssynsskyddat läge.

Fastighetsbeteckning

Hövik 3:174

Bilplats

Vidbyggd carport samt plats för flera bilar på uppfarten.

Servitut, planbestämmelser m m

Rättigheter-förmån: Avtalsservitut Vattenreservoar Mm; Avtalsservitut Väg Mm
Rättigheter-last: Avtalsservitut Väg Mm

Gemensamhetsanläggning: Tjörn Berga GA:2, Tjörn Hövik GA:18

Planbestämmelser: Byggnadsplan (1967-10-02)

Ekonomi

Pris

5 300 000 kr, accepterat pris el högstbjudande

Taxeringsvärde

1 869 000 kr (fastställt avseende år 2015) varav byggnadsvärde 927 000 kr. Typkod 220, värdeår 1983.

Pantbrev

5 st om totalt 2 000 000 kr

Driftkostnad

Driftkostnaden är ca 25 000 kr/år.

Övrigt

Tillbyggt och totalrenoverat 2015-2017. Helt ny del byggdes. Planerade om tomten med uteplatser, dränering och slänter. Nya badrum, ny el, ny vvs, nytt kök och nya ytskick. I stort sett ett nytt hus.

Kort promenad ner till gemensam badbrygga och små fina stränder.

Alla bilder

Planlösning

Karta

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig angående denna fastighet.