Skärhamn

Tjörn - Storgatan 40 - Skärhamn

Centralt i Skärhamns levande skärgårdssamhälle. Topprenoverat Skärgårdshus!

I vackra Skärhamn längst ut på vår fina västkust intill ett levande västerhav med all service på gångavstånd erbjuds denna totalt, ROT-renoverade fastighet (2011/2012). Allt är genomgånget och renoverat med tanke och kvalitet! Byggnaden har nyttjats som kontor, men har i alla år tidigare varit en familjebostad. Nu har ni förmånen att kunna förvärva denna fastighet i detta superfina skick och låta er familj växa och växa upp här i denna bostad, kanske något annat företag finner det lämpat för sin verksamhet eller kanske det blir en fritidsbostad för flera familjer. Det är ett rymligt hus med stora härliga rum, mycket fönster i alla väderstreck för att kunna släppa in det unika ljust här på västkusten. En bakstuga där ni kan lära er baka "Äkta Tjörnkaga". Helt enkelt en unik möjlighet som kan passa de flesta familjer. Välkomna att boka in er på visningen eller kontakta mig för mer info.

Sammanfattning

Typ:
Villa
Boarea:
110 kvm
Biarea:
70 kvm
Tomtarea:
434 kvm
Rum:
5 varav 2 sovrum
Pris
4 950 000 kr, Utgångspris
Byggår:
1944. Totalt, ROT-renoverat 2011-2012

Planlösning

Välkomna til denna mycket centralt belägna fastighet. En lättskött och plan tomt med stor grusad parkering och plats för flertalet bilar. På den mysiga entrésidan finner man en uppmurad trivsam blomsterrabatt med skifferlagd uteplats och entrégång, här avnjuter man eftermiddags/kvällssolen. En liten lättskött gräsyta för barnlek eller sällskapsspel i trädgården. Via snygg galvad entrétrappa leds ni in i huset. Välkomna! 

I entréplanet kommer ni in i en rymlig och välkomnande hall, klinkerlagd med golvvärme och separat klädkammare. Helkaklat toalettrum, även detta med golvvärme. En bakstuga/kök inrymmande bakugn, kyl, diskho, ett mysigt kök att göra julbaket i samt att nyttja bakugnen för grädda pizzor eller baka den klassiska Tjörnkakan. Vidare i entréplanet finner ni ett sovrum, idag nyttjas det som Gym/relaxavdelning, här finns även ett helkaklat duschrum med golvvärme samt en fin bastu. Ett stort ljust allrum (om ca 30 m²) som med fördel kan delas av till ytterligare ett sovrum och ett allrum för att passa er familj. Man finner på entréplanet även ett apparatrum/pannrum med bra förrådsmöjligheter.

Via den ljusa fina trappan leds ni upp till andra våningsplan, ett runt fönster i trapphuset skapar ett fint ljusinsläpp. Ni kommer upp i en möblerbar övre hall med två stycken helkaklade toalettrum med golvvärme, wc och handfat. Dessa är belägna intill varann. (skulle kunna konverteras till ett stort duschrum med wc och handfat även på detta våningsplan)

Ett stort och luftigt vardagsrum i vinkel med fönster åt flera väderstreck, högt beläget med vyer över Skärhamns samhälle. Man har även en stor garderobsvägg med skjutbara dörrar, extra bra förvaring. Ett vitlackat kök med matplats där köket inrymmer kyl/frys, diskmaskin, spishäll med köksfläkt. Från köket har man även utgång till en härlig balkong i väster, även denna mycket stilren och snygg med galvade balkongräcken och vacker vy över blommande fruktträd och Skärhamns gamla samhälle ner mot havet. Från denna balkong kan man avnjuta kvällssolen tillfullo.

Ytterligare en trappa upp till övre våningsplan som är mycket charmig och sällskaplig i öppna sociala ytor (Kan med enkla medel förvandlas till ytterligare sovrum och allrum om det passar er familj bäst). Ni finner ryggåstak med synliga takbjälkar som skapar en härlig känsla i rummet, platsbyggd förvaring och takkupor där man möblerat upp med soffgrupp och har fina ställen att umgås på. Det är genomgående trägolv i huset och målad, liggande träpanel på vägg. Som solskydd finner man i de flesta fönstren Luxaflex, solskydd i högkvalitet.

Huset har genomgått en totalt renovering och är i mycket gott skick! För mer info om renoveringar osv kontakt mig och ni får ta del av besiktningsprotokollet samt övrig info via mig och kan även boka in er på visning. Välkomna!

Gemensamhetsanläggningar

Gemensamhetsanläggning TJÖRN TUBBERÖD GA:1
GA1

Byggnadsbeskrivning

SMÅHUSENHET, HELÅRSBOSTAD FÖR 1-2 FAMILJER (220) (220)
Byggnad, totalt värde: 966 000 kr
Mark, totalt värde: 836 000 kr ().
Summavärde: 1 802 000 kr

Taxeringsår: 2021
Byggår: 1944
Värdeår: 1944

Fakta

Fastighetsbeteckning
TUBBERÖD 1:288
Boarea
Ca 110 Kvm enligt fastighetsregistret
Biarea
Ca 70 Kvm enligt fastighetsregistret
Tomtarea
434 Kvm enligt fastighetsregistret
Fasad
Liggande träpanel
Tak
Sadeltak med en yttre taktäckning av betongpannor ovan ett hårt underlagstak, underlagsduk och läkt
Plåtarbete
Plåtisol
Stomme
Trästomme
Bjälklag
Trä
Grundläggning
Uteluftsventilerad krypgrund
Grundmur
Betonghålsten
Murstock
Ny skorsten ovan taknivå (2011/2012). Rökkanalerna är renoverade. anväds till bakugn idag
Vatten och avlopp
Kommunalt vatten. Kommunalt avlopp.
Eldstad
Bakugn
Fönster
Aluminiumbeklädda isolerglasfönster
Uppvärmning
Kombipanna med vattenburna radiatorer, elgolvvärme samt 2 stycken luft/luftvärmepumpar för såväl uppvärmning samt AC om sommaren
Ventilation
Mekanisk frånluftsventilation
Tv- internetutbud
Fiber finns i bostaden
Besiktigad
Ja, fastigheten är besiktad
Energiprestanda
183 kWh per kvm och år kWh per kvm och år
Energiklass
G
Ekonomi
Begärt pris
4 950 000 kr, Utgångspris
Driftkostnad
Samfällighet
1 650 kr/år
Vatten/Avlopp
11 200 kr/år
Renhållning
4 100 kr/år
Försäkring
2 400 kr/år
Kommentar
Beräknad årsförbrukning av el idag är 22 394 kwh. Vid installation av värmepump uppskattas besparingen till 9 125 kwh/år vilket gör att man kan komma ner rejält i förbrukning. Alla maskinella/vitvaror årtal är: 2011.
Driftskostnader totalt
19 356 kr/år
Pantbrev
3 st om totalt 3 500 000 kr
Värdeår
1944
Taxeringsår
2021
Taxeringskod
220
Taxeringsvärde byggnad(er)
966 000 kr
Taxeringsvärde tomt
836 000 kr
Taxeringsvärde totalt
1 802 000 kr
Total fastighetsskatt/-avgift
9 287 kr

Visningar

Vänligen kontakta mäklaren för att boka visning

Mäklare

Kent Olsson

Fastighetsmäklare

0705-67 83 30 kent@gofab.se
Inspekterat

Besiktigat

Denna bostad är besiktigad. Kontakta mäklaren för mer information.

Översikt av läget

Skärgårdshus i centrala Skärhamn i toppskick!

En mysig entrésida där man avnjuter eftermiddags och kvällssolen. Stilfull galvad entrétrappa

Underbar balkong med kvällssol, vy över blommande träd och Skärhamns gamla samhälle

Översikt hus och omgivning

Planlösning

Entréplan

Mellanplan

Övre plan

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig.