Åstol

Tjörn - Övre Parkvägen 3 - Åstol

Ett unikt utsiktsläge på vackra Åstol!

Med ett av de högst belägna husen på ön har man en fantastisk utsikt över omgivningarna och havsutsikt i alla väderstreck. Här sitter man privat och insynsskyddat med det svalkande västerhavet ett stenkast ifrån. En pittoresk och bilfri skärgårdsö där avkoppling får en ny innebörd. Välkommen att boka in er för visning!

Sammanfattning

Typ:
Villa
Boarea:
102 kvm
Biarea:
52 kvm
Tomtarea:
285 kvm
Rum:
7 varav 4 sovrum
Pris
5 635 000 kr, utgångspris
Byggår:
1954

Planlösning

Redan när ni kliver in i hallen dras blicken åt utsikten i väster där man kan skåda tankfartygen i horisonten. På entréplanet har man sällskapsytorna med köket, matsal och vardagsrummet. Vardagsrummet och matsalen ligger ihop med en öppen planlösning och där ligger ett vackert stavparkettgolv i lackad ek. Från alla fönster i dessa rum har man havet i blickfånget och även Carlstens fästning tornar upp sig i söder. Köket är ljust och rymligt och är utrustat med spis, fläkt och kyl och frys. Även härifrån har man havsutsikt över takåsarna men även en vacker vy över Åstols grönskande park och lekplats som ligger nedanför. Entréplanet rymmer även ett badrum som har dusch, wc och handfat.

En trappa upp har man en övre hall som leder en till tre stycken sovrum som alla har avkopplande havsutsikt. De två större sovrummen har även förvaring i form av inbyggda garderober. Här uppe finns även ett litet tvättrum med handfat, en klädkammare samt utgång till en rymlig balkong med en fantastisk utsikt.

I källaren har man en praktisk groventré med en inre hall. En gillestuga med utgång till den lilla trädgårdstäppan och  uteplatsen i soligt söderläge. Här sitter man gott med västkustklippor som skydd. Ett äldre källarkök finns här nere också samt en stor tvättstuga där pannrum och extra dusch finns. Det finns även en extra toalett på denna våning.

Övrigt

Ett skärgårdshus med ett riktigt A-läge på det pittoreska och genuina Åstol. Här kan Ni avnjuta Västerhavet från husets flesta fönster och sitta skyddade vid den privata uteplatsen på markplan. Med ett stenkast från härliga klippbad ligger denna fastighet med en fantastiskt havsutsikt i alla väderstreck. I söder ser man Carlstens fästning på Marstrand och åt norr blickar man över den grönskande parken på Åstol och vidare mot hamnen. 

På Åstol finns även matbutik, restaurangen Åstols rökeri samt en fin badplats på öns västra sida där det även finns utegym och bouléplan. En idyllisk ö för att ladda upp energin och för riktig avkoppling.

Huset är i behov av viss renovering.

Fakta

Fastighetsbeteckning
ÅSTOL 1:164
Boarea
102 Kvm enligt fastighetsregistret
Biarea
52 Kvm enligt fastighetsregistret
Tomtarea
285 Kvm enligt fastighetsregistret
Fasad
Eternit
Tak
Plåt
Plåtarbete
Målad plåt
Stomme
Trä
Bjälklag
Trä
Grundläggning
Betongplatta
Grundmur
Betongsten
Vatten och avlopp
Kommunalt VA
Fönster
3-glas
Uppvärmning
Luft/vatten värmepump. Nytt borrhål för bergvärme
Ventilation
Självdrag
Energiprestanda
140 kWh per kvm och år kWh per kvm och år
Energiklass
E
Ekonomi
Begärt pris
5 635 000 kr, utgångspris
Driftkostnad
Samfällighet
2 000 kr/år
Vatten/Avlopp
10 000 kr/år
Renhållning
3 400 kr/år
Försäkring
3 200 kr/år
Kommentar
I driftkostnaden ligger inte el/uppvärmningen med. Fastigheten har haft en förbrukning på ca 14.000 kwh/år. Driftkostnaderna är för permanent boende.
Driftskostnader totalt
18 600 kr/år
Pantbrev
3 st om totalt 600 000 kr
Värdeår
1954
Taxeringsår
2021
Taxeringskod
220
Taxeringsvärde byggnad(er)
1 104 000 kr
Taxeringsvärde tomt
1 490 000 kr
Taxeringsvärde totalt
2 594 000 kr
Total fastighetsskatt/-avgift
9 287 kr

Visningar

Vänligen kontakta mäklaren för att boka visning

Mäklare

Markus Berg

Fastighetsmäklare

0706-78 30 15 markus@gofab.se
Inspekterat

Besiktigat

Denna bostad är besiktigad. Kontakta mäklaren för mer information.

Inspekterat

Dolda fel försäkring

Säljaren ämnar att teckna en dolda fel-försäkring genom Gar-Bo Försäkring. Försäkringen Gar-Bo Dolda fel är en objektsförsäkring. Kontakta mäklaren för mer info.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig.