Almösund

Tjörn - Kaparvägen 3 - Myggenäs

Fantastiskt rymlig fin villa med garage och förråd i populära Almösund

På en vacker, lättskött och solig tomt med insynsskyddade uteplatser har jag nöjet att erbjuda denna mycket välbyggda och välplanerade villa i omtyckta Almösund. Gångavstånd till såväl havet, flera båthamnar och badplatser samt till övrig tänkbar och behövlig service såsom livsmedelsaffär, skolor, vårdcentral med mera. Närhet till bra kommunikationer via buss/tåg till Göteborg för den som pendlar. Ett mycket fint boende för den som vill sätta sina bopålar på vackra Tjörn. En idyll vid havet att låta familjen få bo och växa på. Välkomna att boka in er på visning för att själva få uppleva den rymliga känslan i huset som genom åren genomgått många renoveringar bl a Bergvärme för låg drift! Kom och känn känslan på uteplatsen och den underbara trädgården. Ta en promenad i omgivningarna, ner till havet och ni kommer att älska att få bo här i Almösund! Välkomna!

Sammanfattning

Typ:
Villa
Boarea:
170 kvm
Biarea:
103 kvm
Tomtarea:
974 kvm
Rum:
9 varav 4 sovrum
Pris
4 750 000 kr, Utgångspris
Byggår:
1969, 2014

Planlösning

Välkomna till Almösund och denna stora familjevilla med garage. Ni finner en rejäl grusad parkering med plats för flertalet bilar på den lättskötta och soligt vackra tomten. En väldigt rymlig entré i etage, klinkergolv, förberett för golvvärme via bergvärmepumpen, gott om plats att hänga av sig ytterkläder och plats att möblera upp hallen med entrémöblemang. Vidare in till en inre hall med klinkerlagd gästtoalett.

Ett ljust kök med matplats, utgång från köket till tomten mot garaget. Det vitlackade köket med svarta köksbänkskivor inrymmer spis och köksfläkt, kyl/frys samt diskmaskin. Ett stort härligt vardagsrum med såväl sällskapsyta samt plats för matsalsmöbel. Pardörrar ut till ett altandäck och vidare ut i den underbara trädgården och flera soliga uteplatser. Stora fönsterpartier i vardagsrummet för fint ljusinsläpp och utsikt över trädgården samt en murad öppen spis centralt placerad i rummet. 

Ett ljust trivsamt sovrum. Helkaklat duschrum, en stor duschkabin med massagedusch, wc, handfat med kommod. Ytterligare ett ljust och välplanerad sovrum på entréplanet samt ett bra förrådsutrymme under trappan till övre våningsplan. 

En rejält trappa i trä leder er upp till det övre våningsplanet där man möts av ett stort, sällskaligt allrum, förberett för golvvärme även här, I detta allrummet är det stora fönsterpartier med fin vy över trädgården, Almösunds område och hela vägen till Tjörnbron. Ett helkaklat toalettrum med wc och handfat. Två stycken rymliga sovrum, ett i vardera gavel, bägge i ljusa färger med fina trägolv.

I anslutning till entréhallen finner man trappan som leder er ner till källarplan, även här möts man av ett allrum, klinkerlagt med golvvärme - el. Perfekt rum för barnen att ha som ett lekrum. Man finner även en separat källarentré, klinkerlagd och rejäl, här finns även två stycken helkaklade matkällare/förrådsrum. 

Ett klinkerlagt sovrum, tidigare syrum (även här golvvärme - el), perfekt som gästrum eller för tonårsbarn. I anslutning till detta sovrummet har man en stor klädkammare. Helkaklat duschrum/badrum med såväl dusch med glasbetongvägg samt ett badkar samt en bastu. Klinkerlagd tvättstuga kombinerat med pannrum. Här finner man tvättmaskin, tvättbänk, plats att hänga tvätt samt bergvärmepumpen från IVT, Greenline Compact. Man kan även avnjuta en gillestuga, murad öppen spis för mysiga kvällar vid brasan, här har man valt lite varmare material med parkettgolv och målad träpanel på väggarna för en mysig gillestugekänsla. 

På tomten finner man även en garagebyggnad om totalt ca 40 m² fördelat på garage/förrådsdel med dubbla portar. Elbilsladdare installerad intill portarna. Den andra delen, även den ca 20 m² med egen ingång är ett klinkerlagt blomsterrum/förråd.

Gemensamhetsanläggningar

Gemensamhetsanläggning TJÖRN ÄVJA GA:1
GA1

Byggnadsbeskrivning

SMÅHUSENHET, HELÅRSBOSTAD FÖR 1-2 FAMILJER (220) (220)
Byggnad, totalt värde: 2 761 000 kr
Mark, totalt värde: 855 000 kr ().
Summavärde: 3 616 000 kr. Nytt förslag av fastighetstaxering för 2024 är 4 436 000 kr. 

Taxeringsår: 2021
Byggår: 1969
Värdeår: 1974

Fakta

Fastighetsbeteckning
ÄVJA 1:102
Boarea
Ca 170 Kvm enligt fastighetsregistret
Biarea
Ca 103 Kvm enligt fastighetsregistret
Tomtarea
974 Kvm enligt fastighetsregistret
Fasad
Putsad fasad
Tak
Sadeltak med en yttre taktäckning av glaserade tegelpannor ovan ett underlagstak av spontade brädor, underlagspapp och läkt.
Plåtarbete
Plåtisol
Stomme
Lättbetong
Grundläggning
Källare med betongplatta på mark och krypgrund
Murstock
Murstock finns med en murad öppen spis i vardagsrum samt en i källaren/gillestugan
Vatten och avlopp
Kommunalt vatten. Kommunalt avlopp
Eldstad
Ja, en öppen spis i vardagsrum samt en öppen spis i gillestuga
Fönster
3-glas isolerglas fönster. 2-glas fönster
Uppvärmning
Bergvärme - vattenburen värme, golvvärme, murade öpnna spisar
Ventilation
Självdragsventilatrion
Tv- internetutbud
Fiber finns i bostaden
Besiktigad
Ja, fastigheten är besiktad
Energiprestanda
120 kWh per kvm och år kWh per kvm och år
Energiklass
D
Ekonomi
Begärt pris
4 750 000 kr, Utgångspris
Driftkostnad
Samfällighet
2 000 kr/år
Vatten/Avlopp
14 000 kr/år
Renhållning
4 000 kr/år
Försäkring
5 500 kr/år
Kommentar
OBS! Elkostnad har legat mellan 15 000 kwh/år - 20 000 kwh/år. Då elpriset varierar ligger denna kostnad EJ med i dirft utan skall plussas på. Maskinella årtal: Diskmaskin - 2014. Spis - 2020. Kyl och frys - 2022. Tvättmaskin - 2023. Frysbox - 2012. Bergvärmepump - 1997
Driftskostnader totalt
25 500 kr/år
Pantbrev
12 st om totalt 1 866 600 kr
Värdeår
1974
Taxeringsår
2024
Taxeringskod
220
Taxeringsvärde byggnad(er)
3 263 000 kr
Taxeringsvärde tomt
1 173 000 kr
Taxeringsvärde totalt
4 436 000 kr
Taxeringsvärde kommentar
Förslag fastighetstaxering för 2024 från Skatteverket.
Radon
Finns protokoll
Total fastighetsskatt/-avgift
9 525 kr

Visningar

Vänligen kontakta mäklaren för att boka visning

Mäklare

Kent Olsson

Fastighetsmäklare

0705-67 83 30 kent@gofab.se
Inspekterat

Besiktigat

Denna bostad är besiktigad. Kontakta mäklaren för mer information.

Underbar rymlig villa i populära Almösund

Gångavstånd till såväl havet, bad/båthamn samt till all service och kommunikationer

Ljusa sällskapliga ytor

Underbara ytor för familj och vänner att umgås på

Planlösning

Entréplan

Övre våningsplan

Källarplan

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig.