Klädesholmen

Tjörn - Södra Stenvik 17 - Klädesholmen
Gediget skärgårdshus på genuina Klädesholmen med trevliga uteplatser och havsutsikt

Välskött skärgårdshus om totalt 190 kvm beläget på Klädesholmens västra sida med avkopplande vyer över västerhavet och kort promenad till svalkande klippbad. Högt ostört läge med lite insyn och flera uteplatser som erbjuder både havsutsikt, sol hela dagen och skydd mot väder och vind. Ett hus som skall kännas in på plats!

Sammanfattning
Typ:
Fritidshus
Byggår:
1955
Boarea:
115 m²
Biarea:
70 m²
Tomtarea:
335 m²
Rum:
5 rum och kök, varav 2 sovrum
Pris:
7 000 000 kr, utgångspris
Mer info

Planlösning

Ni stiger in i en stor välkomnande hall med parkettgolv och redan här får man havet i blickfång genom fönstret. Ihop med hallen ligger ett rymligt toalettrum där det även skulle finnas plats att ha en dusch om man skulle önska. På detta entréplan har man köket med dess matplats och vardagsrum och matssal i fil. Köket är ett platsbyggt träkök och fullutrustat med kyl/frys, diskmaskin och spis. Här finns också plats för matbord där man kan avnjuta morgonkaffe och se båtar passera utanför fönstret. Vardagsrummet och matsalen ligger i fil och här finns en värmande braskamin inför den kommande vintern. Från hallen har man trappan som tar en upp till andra plan eller ner till källardelen.

På andra våningen stiger ni först in i en mindre möblerbar hall. Härifrån har man utgång till en stor balkong i söder läge där man har havsutsikt åt både söder och väster. Två rymliga sovrummen finns här uppe och det ena har access till ett privat badrum. Badrummet är helkaklat och byggdes helt nytt år 2000. Finns även lite sidovindar för extra förvaring.

I husets källardel finns möjligheter till generationsboende eller uthyrning för den som önskar. Här har man ett källarkök med matplats ihop med ett större skafferie eller förråd och man har ett rymligt allrum där det idag finns bäddsoffor för övernattande gäster. Och man har även en egen källarentré, toalettrum och duschmöjligheter på detta planet. Ihop med duschen finns också tvättstugan/pannrummet och en nyare byggd bastu. 

Tomt och uteplatser

Friköpt tomt om 335 kvm med flera härliga uteplatser och inslag av berg och lite grönska. En lättskött tomt där man kan flytta sig runt på olika balkonger och altaner beroende solens strålar. Man har en taköverbyggd och skyddad uteplats i söder där man även har ett enklare utekök. I söderläge ligger även balkongen där man har en härlig utsikt över hav och båtar som passerar. Och på husets baksida har man ett stort altandäck där solen är både på morgonen och sena eftermiddagen.

Omgivning

På denna ö har man i flera generationer ägnat sig åt sill, en riktig delikatess. Klädesholmen är förbunden med en bro i Bleket och består av två öar, Klädesholmen och Koholmen. Här finns två välsmakade restauranger, Salt och Sill samt Restaurang Kylen där Ni kan avnjuta en god middag med utsikt över havet. Ön präglas av vackra skärgårdshus med mysiga gränder. Här finns också en livsmedelsbutik.

Fakta

Fastighetsbeteckning
KLÄDESHOLMEN 1:22
Boarea
115 m² Fastighetsregistret
Biarea
70 m² Fastighetsregistret
Tomtarea
335 m² Fastighetsregistret
Fasad
Trä
Tak
Betongpannor
Plåtarbete
Plåtisol
Stomme
Trä
Bjälklag
Trä
Grundläggning
Betongplatta
Grundmur
Betongsten
Vatten och avlopp
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.
Fönster
3-glas
Eldstad
Braskamin
Uppvärmning
Vattenburen el och olja
Ventilation
Självdrag

Ekonomi

Begärt pris
7 000 000 kr, utgångspris

Driftskostnad

Värme
12 350 kr/år
El
7 865 kr/år
Vatten/Avlopp
5 870 kr/år
Samfällighet
1 300 kr/år
Renhållning
2 595 kr/år
Försäkring
3 631 kr/år
Totalt
33 611 kr/år

Pantbrev

6 st om totalt 96 700 kr

Alla bilder

Klädesholmens fina badplats
Klädesholmens fina badplats
Hummer i sump på bryggan
Hummer i sump på bryggan
Stormigt västerhav
Stormigt västerhav
Vy över Södra Stenvik
Vy över Södra Stenvik

Planlösning

Entréplan
Entréplan
Ovanvåning
Ovanvåning
Källarplan
Källarplan

Karta

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig angående denna fastighet.

personuppgiftspolicy