Starrkärr

Stenungsund - Enebackevägen 2 - Ödsmål

Havsnära och rymlig villa med dubbelgarage och ljuvlig utemiljö

Med ett otroligt fridfullt läge inbäddat mellan skog och åkrar, ett stenkast från havskusten, ligger denna mysiga familjevilla. Flera bilar kan parkeras på uppfarten och i det fristående dubbelgaraget som även hjälper till att skydda från insyn i den soldränkta trädgården. Ett inglasat uterum förlänger utomhussäsongen som under högsommaren spenderas på den stora altanen, där dagarna kan avslutas i jacuzzin. Huset är välplanerat med goda ytor för både tillställningar och privata stunder i flera sovrum. Närhet till både havsbad och båtliv såväl som grundskola och förskola.

Sammanfattning

Typ:
Villa
Boarea:
170 kvm
Tomtarea:
1956 kvm
Rum:
7 varav 5 sovrum
Pris
4 950 000 kr, utgångspris
Byggår:
1968

Planlösning

Från uppfarten och förbi den nyligen anlagda odlingsytan, kliver du upp på altanen och vidare in i den ljusa hallen med bra förvaringsutrymme i en skjutdörrsgarderob. Hallen öppnar upp till de generösa sällskapsytorna i kök och vardagsrum, där en öppen planlösning och fönster i flera riktningar ger ett underbart ljus.

Köket renoverades 2022 och erbjuder en stilig inredning i trä, kontrasterad av svart kakel och arbetsbänk. Full maskinell utrustning förenklar matlagningen, och ett långbord får enkelt plats när släkt och vänner kommer på besök. Här står även en snygg braskamin framför ett väggparti i tegel. Entréplanet har också en separat sovrumsavdelning med två rofyllda sovrum som båda vetter mot husets insynsskyddade baksida. Intill sovrummen ligger ett badrum med dusch och tidigare bastu som idag inrymmer värmepannan och förråd.

En trappa upp möts du av ett charmigt allrum där familjen kan samlas för filmkvällar eller där barnen kan leka tillsammans. Övre plan har väl fördelade ytor med tre ytterligare sovrum, varav ett med en rymlig klädkammare bakom skjutdörrar. Här finns också ett badrum med både badkar och dusch, samt tvättmaskin och torktumlare. Samtliga rum bjuder på en vacker utsikt över den omgivande naturen.

Det underbara uterummet nås direkt från hallen på entréplanet och dess stora glaspartier öppnar upp mot den ljuvliga altanen i sydväst. På altanen ryms allt från solstolar och loungemöbler till ett stort matbord och grillplats. Utan några trappsteg är du genast i trädgården där barnen kan leka fritt medan föräldrarna njuter av den vackra omgivningen från någon av de nyanlagda uteplatserna.

Det natursköna läget ger bostaden ett oslagbart lugn, och den stora tomten erbjuder utmärkta möjligheter till vidare utveckling och uppgradering. Under året har en ny bergvärmepump med vattenburet uppvärmningssystem installerats, vilket medfört sänkta boendekostnader. I denna idylliska miljö är den genuina skärgårdskulturen påtaglig, och du kan utforska öar, vikar och vackra stränder i närheten. För den som älskar friluftsliv erbjuder området fantastiska möjligheter till vandring, fiske, paddling och segling. Samtidigt har du tillgång till moderna bekvämligheter och utmärkt kommunikation till större städer som Göteborg och Kungälv

Övriga byggnader

Rymligt dubbelgarage om ca 50 kvm som uppfördes 1992. 2008 isolerades garaget och elportar sattes in. Här finns plats både för bilen, snickarhörnan och förvaring. På uppfarten finns ytterligare plats för flera bilar. 

Bakom garaget finns lite ytterligare förvaringsmöjligheter under tak samt vedförråd.

 

Övrigt

Med endast 7 minuter från centrala Stenungsund ligger Ödsmål. Här bor ni i ett naturskönt område med närhet till förskola och låg-och mellanstadieskola samt närhet till fina bad i västerhavet. Kort promenad på ca 10 minuter till Sökärs fina badplats eller Sandviken. Här finns både bryggor, klippor och sandstrand att välja på.

Fakta

Fastighetsbeteckning
STARRKÄRR 2:63
Boarea
170 Kvm enligt fastighetsregistret
Tomtarea
1 956 Kvm enligt fastighetsregistret
Fasad
Trä
Tak
Betongpannor
Plåtarbete
Målad plåt
Stomme
Trä
Bjälklag
Trä
Grundläggning
Stängd plintgrund
Vatten och avlopp
Kommunalt VA
Eldstad
Braskamin
Fönster
3-glas isoler
Uppvärmning
Bergvärme
Ventilation
Självdrag
Tv- internetutbud
Fiber
Ekonomi
Begärt pris
4 950 000 kr, utgångspris
Driftkostnad
Samfällighet
1 773 kr/år
Vatten/Avlopp
4 827 kr/år
Renhållning
1 500 kr/år
Försäkring
7 617 kr/år
Kommentar
Årsförbrukningen på 12 154 kwh/år tillkommer till driftkostnaden.
Driftskostnader totalt
15 720 kr/år
Pantbrev
19 st om totalt 3 230 000 kr
Värdeår
1970
Taxeringsår
2021
Taxeringskod
220
Taxeringsvärde byggnad(er)
2 212 000 kr
Taxeringsvärde tomt
1 386 000 kr
Taxeringsvärde totalt
3 598 000 kr
Total fastighetsskatt/-avgift
9 287 kr

Budgivning pågår

Högsta bud: 4 950 000 kr

Visningar

Vänligen kontakta mäklaren för att boka visning

Mäklare

Markus Berg

Fastighetsmäklare

0706-78 30 15 markus@gofab.se
Inspekterat

Besiktigat

Denna bostad är besiktigad. Kontakta mäklaren för mer information.

Inspekterat

Dolda fel försäkring

Säljaren ämnar att teckna en dolda fel-försäkring genom Gar-Bo Försäkring. Försäkringen Gar-Bo Dolda fel är en objektsförsäkring. Kontakta mäklaren för mer info.

Planlösning

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig.