Mollösund

Orust - Sjöbod 79 - Mollösund

Havsnära sjöbod i vackra Mollösund

Alldeles invid havet och mitt i hjärtat av genuina Mollösund erbjuds nu en sjöbod på arrende på en yta om 48 kvm. Sjöboden är i två våningar och kan passa både för en verksamhet eller privat för förvaring och båtredskap. Själva sjöboden upptar 39 kvm av markytan. Kontakta mäklaren för frågor eller privat visning på plats.

Sammanfattning

Typ:
Sjöbod
Tomtarea:
48 kvm
Rum:
1 rum
Pris
950 000 kr, utgångspris

Mollösund

Genuina Mollösund med charmiga skärgårdshus och röda sjöbodar. Hit återvänder turister år efter år. Den populära gästhamnen fylls med båtar i alla storlekar och tusentals båtar seglar varje år genom sundet och det är alltid liv och rörelse på havet. Nära hamnen finns den barnvänliga badplatsen Katteviksbadet med bryggor, simskola och hopptorn. På klipporna söder om samhället finns flera fina badplatser. I Lervikshamnen arrangeras varje sommar seglarskola. I Mollösund finns även fotbollsplan, tennisbana, padelbanor, minigolf samt lekplats. Det finns flera restauranger och caféer i samhället samt två fiskhandlare. Mollösund har också en välsorterad året runt öppen affär som är ombud för apotek, systembolag och post.

Övrigt

För att godkänna överlåtelsen krävs att den nya arrendatorn är kommunmedlem eller genom köpa av fastighet blir kommunmedlem och därigenom förvärvar sjöbod samt inte redan innehar arrende av mark för sjöbod på kommunal mark, endast ett per hushåll/person tillåts. Viktigt att ha kännedom om är att det inte är tillåtet att bo i sjöboden.

Innan kommunen godkänner överlåtelse ska yrkesfiskare som står i kommunens "sjöbodskö" och som är i behov av sjöbod för sin fiskeriverksamhet tillfrågas. Yrkesfiskare har då rätt att träda in i köparens ställe och förvärva sjöboden till det överenskomna priset.

Fakta

Fastighetsbeteckning
Mollösund 5:398
Tomtarea
48 Kvm enligt hyreskontrakt
Fasad
Trä
Tak
Tegel
Stomme
Trä
Bjälklag
Trä
Grundläggning
Plintar
Vatten och avlopp
Saknas
Uppvärmning
Saknas
Ekonomi
Begärt pris
950 000 kr, utgångspris
Driftkostnad
Övrigt
4 850 kr/år
Driftskostnader totalt
4 848 kr/år

Visningar

Vänligen kontakta mäklaren för att boka visning

Mäklare

Markus Berg

Fastighetsmäklare

0706-78 30 15 markus@gofab.se

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig.