Ellös

Orust - Skeppsviksvägen 6 - Ellös

I Ellös skärgårdssamhälle ligger detta trevliga hus med havsutsikt!

I centrala Ellös ligger detta yteffketiva hus som inr. 5 rok med härliga sällskapsytor både inne som ute. Stor balkong med havsutsikt i anslutning till uterum, stenlagd uteplats på entrésidan. Ett stenkast från huset ligger fina bad och lekplats samt all service som Ellös erbjuder. Välkomna på visning!

Sammanfattning

Typ:
Fritidshus
Boarea:
84 kvm
Biarea:
0 kvm
Tomtarea:
201 kvm
Rum:
5 varav 4 sovrum
Pris
3 900 000 kr, Föreslagen budstart
Byggår:
1974

Planlösning

Fritidshuset ligger alldeles intill Sörkilens badplats i Ellös. Här omges man av en vacker natur med berg och hav. Badplatsen sköts av Föreningen Ellös som bla. anordnar simskoleverksamhet och trivselaktiviteter som påsk- och midsommarfirande, tomtevandring runt badplatsen, sång- och musikaftnar samt Ellös mästerskapen i krabbfiske.Badplatsen har också en bastu, som går att hyra via Föreningen Ellös året runt. 

Med lätthet kan man promenera runt udden, även kallad Nabben. Vid den yttre delen finner man den trevliga stranden Långevik, där utsikten mot Gullholmen är fantastisk. Där finns också det sk. ”runda bordet” där man kan njuta av fina solnedgångar. På västsidan finner man Ellös hamn. Det är också trevligt att promenera stigen upp till Tolleberget och där har man en vidunderlig utsikt över Ellösfjorden och utöver Islandsberg och Lysekil.

Entréhall med god plats för att hänga av sig ytterkläder. Till höger finns ett badrum med duschkabin, toalett, handfat och förvaringsskåp. Till vänster ligger ett sovrum med förråd under trappan. Vidare in öppnar sig ett vardagsrum med öppen planlösning till matplats och kök. Vardagsrummet är ljust med fönster i två väderstreck och skapar en fin rymd med den öppna planlösningen till matplatsen som ligger i ett burspråk med utsikt över badplatsen. Köket är utrustat med kyl, frys, fläkt, fina arbetsytor och bra förvaring i över- och underskåp.

2:a våningen, 

Här möts man av en inrehall som binder samman hela övervåningen. Till höger ligger ett inglasat uterum med stora fönsterpartier med havsutsikt som även leder vidare till stor balkong som man även där ser havet. Här finns tre sovrum var av ett med utgång till balkong. Här finns även ett förråd. 

Finns plats att parkera bilen på tomten och en stenlagd uteplats vid entrésidan. Det finns ett vidbyggt enklare förråd för trädgårdsredskap mm.

Ellös

Skärgårdssamhälle med vackra skärgårdshus och nyare lägenheter och villor. I Ellös finns det en livsmedelsbutik, bibliotek, äldreboende, bank, apotek, vårdcentral, skola från F-9 samt ett omtyckt bageri. Omgiven av vacker natur och alltid nära till havet. Besök gästhamnen eller Ellös fina badplats med simskola, hopptorn, trampolin och lekplats. Ellös är en central del av Orusts industriverksamhet, här ligger bland annat båtvarvet Hallberg-Rassys som är Sveriges största varv för fritidsbåtar.

I närområdet finns många härliga utflyktsmål som tex. Malö/Flatö med Handelsman Flink Handelsbod, Käringön med uppskattade Petersons krog samt Mollösund mm. För den friluftsintresserade finns fina vandringsleder, segling- och paddlingsmöjligheter samt närhet till Orust Golfklubb.

Gemensamhetsanläggningar

Gemensamhetsanläggning ORUST GLIMSÅS GA:1
GA1

Byggnadsbeskrivning

SMÅHUSENHET, HELÅRSBOSTAD FÖR 1-2 FAMILJER (220) (220)
Byggnad, totalt värde: 477 000 kr
Mark, totalt värde: 1 470 000 kr ().
Summavärde: 1 947 000 kr

Taxeringsår: 2021
Byggår: 1974
Värdeår: 1974

Fakta

Fastighetsbeteckning
GLIMSÅS 1:250
Boarea
84 Kvm enligt säljaren
Tomtarea
201 Kvm enligt fastighetsregistret
Fasad
Trä
Tak
Betongpannor, plåt
Plåtarbete
Plåtisol
Stomme
Trä
Bjälklag
Trä
Grundläggning
Krypgrund
Grundmur
Betong, natursten
Vatten och avlopp
Kommunalt vatten året om/Kommunalt avlopp.
Fönster
2-glas och 3-glas
Uppvärmning
Direkt el, luftvärmepump
Ventilation
Självdrag
Ekonomi
Begärt pris
3 900 000 kr, Föreslagen budstart
Driftkostnad
El
5 083 kr/år
Samfällighet
600 kr/år
Vatten/Avlopp
8 412 kr/år
Renhållning
2 700 kr/år
Försäkring
1 420 kr/år
Driftskostnader totalt
18 216 kr/år
Pantbrev
2 st om totalt 128 000 kr
Värdeår
1974
Taxeringsår
2021
Taxeringskod
220
Taxeringsvärde byggnad(er)
477 000 kr
Taxeringsvärde tomt
1 470 000 kr
Taxeringsvärde totalt
1 947 000 kr
Total fastighetsskatt/-avgift
9 287 kr
Kommentar
Ytan är uppmätt av säljarna.

Budgivning pågår

Högsta bud: 4 100 000 kr

Visningar

Vänligen kontakta mäklaren för att boka visning

Mäklare

Peter Karlsson

Fastighetsmäklare

0703-83 12 78 peter.karlsson@gofab.se
Inspekterat

Besiktigat

Denna bostad är besiktigad. Kontakta mäklaren för mer information.

Inspekterat

Dolda fel försäkring

Säljaren ämnar att teckna en dolda fel-försäkring genom Gar-Bo Försäkring. Försäkringen Gar-Bo Dolda fel är en objektsförsäkring. Kontakta mäklaren för mer info.

Dokument & länkar

Skeppsviksvägen 6

Vy över området

Vy över uteplats och hav

Stenlagd uteplats på entrésidan

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig.