Härön

Tjörn - Härön Rösseberget 123 - Kyrkesund

Med båtplatser, magisk utsikt och egen sjöbod

Ta chansen att bo på ljuvliga bilfria Härön! Här bor du i direkt anslutning till havet med ostörd utsikt över vattnet. Charmiga detaljer som brädgolv, kakelugn och vedspis samsas med modern bekvämlighet. På tomten finns ett litet gästhus och från terrassen leder en stenlagd gång ner till havet och båtbryggan där en egen sjöbod blir ett uterum med fantastisk utsikt över sundet och båtlivet. Två båtplatser nedanför huset ingår och möjlighet till plats på andra sidan sundet inklusive parkeringsplats finns. Varmt välkommen på Visning.

Sammanfattning

Typ:
Fritidshus
Boarea:
57 kvm
Biarea:
5 kvm
Tomtarea:
223 kvm
Rum:
3 varav 2 sovrum
Pris
9 200 000 kr, Föreslagen budstart
Byggår:
1890

Rösseberget 123

Omgiven av en härlig terrass med trädäck på en lummig naturtomt, inkilad mellan vattnet och klipporna, ligger detta charmiga fritidshus byggt 1890. Huset har en boyta på 57 kvadratmeter och rymmer kök, vardagsrum, hall och badrum samt två mysiga sovrum på övervåningen. På tomten finns också ett gästhus och en sjöbod som blir ett fantastiskt uterum alldeles intill vattnet. Vita väggar, småblommiga tapeter, lite lägre takhöjd och rejäla brädgolv ger huset en genuin känsla med charm i kubik. Havsutsikt från nästan alla fönster och bryggan nedanför gör detta till en perfekt plats för avkoppling och bad. 

Hallen är välplanerad med plats för förvaring av skor och kläder och leder vidare in i det ljusa köket. Här har vita luckor med en enkel profilering kombinerats med bänkskivor i trä. En härlig vedspis med generös fläktkåpa blir ett vackert blickfång och sätter en lantlig prägel på hela köket. Ugnen i rostfritt stål är inbyggd på bekväm arbetshöjd och en köksö ger extra utrymme för förvaring samtidigt som den fungerar perfekt för en mysig frukost eller en enkel middag med utsikt över trädgården och havet. 

Huset har ett badrum med dusch och på övervåningen finns två mysiga sovrum med plats för dubbelsäng. I vardagsrummet finns utrymme för en liten matgrupp för middagar inomhus när kvällarna är kyligare och en skön soffa där hela familjen kan samlas. En altandörr leder ut till den fantastiska terrassen som löper från husets kortsida och runt längs hela baksidan där det lilla gästhuset och staketet bildar en mysig innergård. Här finns plats att samla många gäster för långa härliga kvällar med skärgården som bakgrund.

Trädgården följer klipporna ner mot havet vilket ger dig möjlighet att doppa tårna samtidigt som du dricker ditt frukostkaffe. Vid strandkanten finns en charmig fiskebod omgiven av ett trädäck och med stora portar som öppna bjuder på en hänförande utsikt över havet. Här finns utrymme för en matgrupp där man vill sitta länge, en perfekt plats för kräftskivan eller grillkvällen.

Här bor du alldeles intill havet på vackra Härön. Ön, som till stor del består av ett naturreservat, har en fantastisk natur med många fina vandringsleder och ostörda klippor och vikar där du kan hitta din alldeles egna favoritbadplats. På ön, som har både bofasta och fritidsboende, finns hotell och restaurang som är öppen främst sommartid med en härlig uteservering vid vattnet. På några minuter tar du dig till färjan med dagliga turer till Tjörn och det lilla mysiga fiskesamhället Kyrkesund där du bland annat hittar en barnvänlig, långgrund sandstrand.

Härön

Härön skiljs från Tjörns västra sida med ett sund som korsas via färjan i Kyrkesund/Sumpen. Detta vackra naturreservat är något utöver det vanliga med sina strandängar och vandringsleder.

Dalgångar och karga hällmarker är utmärkande för naturen här och förutom den blommande ljungen finns det en uppsjö av blomsterarter att se. Sedan 1999 är ön naturreservat för att skydda den rika floran och eftersom här är bilfritt är atmosfären vilsam. Östra sidan av ön är bebyggd och här finner du även restaurang/hotell Magasinet där det bjuds mat och dryck under större delar av året. Med fri utsikt över sundet är restaurangens uteservering väl värd ett besök även när du bara vill ta ett glas och titta på folk.

På den kommunala badplatsen Stavsund finns både brygga och sandstrand. Följer du någon av öns alla vandringsleder får du också gott om badtillfällen.

Tar du dig ut till den västra sidan på Härön så ser du ut över västerhavet, grönkskären, altarholmarna, Måseskär, Käringön, Pater Noter och vid god sikt fyrljuset från Skagen. 

Vill du köpa pinfärska kräftor gör du det med fördel av Anders som med sin båt GG 760 Tärneskär är öns kräftfiskare, det finns ett lantbruk "Änga" som lokalproducerar grönsaker, potatis, ägg, mm.   

Från Tjörnsidan i Kyrkesund går det en personfärja till Härön. Rutten trafikeras frekvent av Västtrafik och båtturen tar ca 2 minuter.

Familjens Egna Ord

Denna vackra plats på jorden har varit en självklar och mycket uppskattad samlingsplats för familj och vänner. Soluppgången med stillheten och det spegelblanka havet är något man aldrig slutar bli mållös över. Att dricka dagens första kopp kaffe och följa båttrafiken som sakta vaknar till liv.. Bryggan har nyttjats till mycket bad och krabbfiske, och sjöboden har bjudit till många kräftskivor genom åren.  Med båt har vi ofta åkt ut till holmarna precis utanför eller ätit en god lunch på närliggande restauranger som Bryggvingen på Lyrön. Det har varit familjens pärla i 30 år men nu är det dags för nästa familj att ta vid.

Övrigt

Det finns möjlighet till att hyra båtplats och parkering Kyrkesunds Marina mitt emot huset som tar dig fram och tillbaka i sundet på ett enkelt sätt. 

Gäststugan är cirka 12 kvm

Sjöboden är cirka 18 kvm 

 

Gemensamhetsanläggningar

Gemensamhetsanläggning TJÖRN HÄRÖN GA:13
GA2

Gemensamhetsanläggning TJÖRN SUNNA GA:2
GA1

Samfälligheter

Samfällighet TJÖRN HÄRÖN S:1
samfallighet_1

Servitut

Officialservitut gångväg brygga båtplats, byggnad, Last
1419-621 - 13, 2008-04-17

Byggnadsbeskrivning

SMÅHUSENHET, HELÅRSBOSTAD FÖR 1-2 FAMILJER (220) (220)
Byggnad, totalt värde: 499 000 kr
Mark, totalt värde: 1 729 000 kr ().
Summavärde: 2 228 000 kr

Taxeringsår: 2021
Byggår: 1890
Värdeår: 1929

Fakta

Fastighetsbeteckning
HÄRÖN 1:70
Boarea
57 Kvm enligt säljaren
Biarea
5 Kvm Fastighetsregistret
Tomtarea
223 Kvm Fastighetsregistret
Fasad
Trä
Tak
Tegel
Plåtarbete
Plåtisol
Stomme
Trä
Bjälklag
Trä
Grundläggning
Torpargrund
Grundmur
Betong
Vatten och avlopp
Kommunalt vatten året om/Kommunalt avlopp.
Eldstad
Braskamin
Fönster
2-glas
Uppvärmning
Direkt el
Ventilation
Självdrag
Tv- internetutbud
Fiber finns framdraget till tomtgräns
Besiktigad
Ja
Ekonomi
Begärt pris
9 200 000 kr, Föreslagen budstart
Driftkostnad
El
22 640 kr/år
Sotning
500 kr/år
Samfällighet
600 kr/år
Vatten/Avlopp
10 594 kr/år
Renhållning
3 434 kr/år
Försäkring
2 593 kr/år
Kommentar
El avser totalt värme och el 10626 KW/H Enligt säljarens uppgifter
Personer i hushåll
6
Driftskostnader totalt
40 368 kr/år
Pantbrev
3 st om totalt 2 415 100 kr

Visningar

Vänligen kontakta mäklaren för att boka visning

Mäklare

Martin Johansson Prenninge

Fastighetsmäklare

0706-91 01 65 martin@gofab.se
Inspekterat

Besiktigat

Denna bostad är besiktigad. Kontakta mäklaren för mer information.

Inspekterat

Dolda fel försäkring

Säljaren ämnar att teckna en dolda fel-försäkring genom Gar-Bo Försäkring. Försäkringen Gar-Bo Dolda fel är en objektsförsäkring. Kontakta mäklaren för mer info.

Dokument & länkar

Välkommen på visning

Charm, lugn och ro

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig.