Mollösund

Orust - Gatan 30B - Mollösund

Mitt i Mollösunds charmiga äldre del.

Mollösund, en pittoresk fiskeby på västra sidan av Orust, är känt för sin charm och rika historia. Området präglas av traditionella trähus i ljusa färger som skapar en välkomnande atmosfär. Centrala Mollösund erbjuder bekvämligheter såsom en välsorterad livsmedelsbutik, lokala restauranger och caféer där både lokalbefolkningen och besökare njuter av färska skaldjur och andra delikatesser från havet. Nära hamnen finns småbåtsmarinan som är livlig under sommarmånaderna och ger möjlighet för båtägare att lätt komma ut på det öppna havet. För naturälskare erbjuder omgivningarna utmärkta vandringsleder längs klippor och genom grönskande landskap. Dessutom finns det goda möjligheter till bad från klippor eller mindre sandstränder som är lättillgängliga för alla åldrar. Kulturella aktiviteter inkluderar besök i lokala gallerier och hantverksbutiker där man kan köpa unika konstverk eller hantverk direkt från lokala konstnärer. Under sommarsäsongen anordnas musikevenemang och andra kulturella sammankomster som lockar besökare från närliggande områden samt turister. Det starka lokalsamhället i Mollösund upprätthåller dess traditionella karaktär samtidigt som det välkomnar ny innovation, vilket gör detta till ett eftertraktat område för de som värderar både historia och nutid.

Sammanfattning

Typ:
Fritidshus
Boarea:
90 kvm
Tomtarea:
121 kvm
Rum:
3 varav 2 sovrum
Pris
4 750 000 kr
Byggår:
1909

Planlösning

Badrum: På entréplan presenteras ett välutrustat badrum med klinkergolv som ger en snygg och hållbar yta, perfekt för dagligt bruk. Badrummet är utrustat med badkar med dusch, vilket erbjuder flexibilitet för olika behov. Sovrum: På entréplan finns även ett sovrum som erbjuder en praktisk och lättillgänglig vardagskomfort. Hall: På första våningen välkomnas man av en hall med vackert trägolv som sträcker sig genom flera rum på detta plan, vilket skapar en enhetlig och varm atmosfär. Sovrum: Det andra sovrummet på plan 1 är försedd med trägolv och stoltserar med en imponerande havsutsikt, vilket ger rummet en känsla av lugn och ro. Kök: Köket på första våningen har trägolv och är rymligt nog för att inkludera en matplats. Köket är öppet mot allrummet, vilket skapar en luftig känsla och underlättar social interaktion mellan de två områdena. Vardagsrum: Plan 2 innehåller ett generöst vardagsrum med trägolv. Rummet är ljusfyllt tack vare dess position och fönstren som erbjuder pittoresk utsikt över havet, vilket gör det till ett idealiskt utrymme för avkoppling.

Mollösund

Genuina Mollösund med charmiga skärgårdshus och röda sjöbodar. Hit återvänder turister år efter år. Den populära gästhamnen fylls med båtar i alla storlekar och tusentals båtar seglar varje år genom sundet och det är alltid liv och rörelse på havet. Nära hamnen finns den barnvänliga badplatsen Katteviksbadet med bryggor, simskola och hopptorn. På klipporna söder om samhället finns flera fina badplatser. I Lervikshamnen arrangeras varje sommar seglarskola. I Mollösund finns även fotbollsplan, tennisbana, padelbanor, minigolf samt lekplats. Det finns flera restauranger och caféer i samhället samt två fiskhandlare. Mollösund har också en välsorterad året runt öppen affär som är ombud för apotek, systembolag och post.

Fakta

Fastighetsbeteckning
MOLLÖSUND 5:95
Tomtarea
121 Kvm enligt fastighetsregistret
Boarea
90 Kvm enligt fastighetsregistret
Fasad
Trä
Tak
Eternit
Stomme
Trä
Bjälklag
Trä
Grundläggning
Betongplatta
Grundmur
Natursten
Vatten och avlopp
Kommunalt vatten året om/Kommunalt avlopp.
Fönster
2-glas
Uppvärmning
Direkt el
Ventilation
Självdrag
Ekonomi
Begärt pris
4 750 000 kr
Driftkostnad
El
13 953 kr/år
Samfällighet
2 400 kr/år
Vatten/Avlopp
8 734 kr/år
Renhållning
4 261 kr/år
Driftskostnader totalt
29 352 kr/år
Pantbrev
6 st om totalt 4 750 000 kr
Värdeår
1929
Taxeringsår
2021
Taxeringskod
220
Taxeringsvärde byggnad(er)
2 499 000 kr
Taxeringsvärde tomt
2 307 000 kr
Taxeringsvärde totalt
4 806 000 kr
Total fastighetsskatt/-avgift
9 525 kr

Visningar

Lördag

3

augusti

Lördag 3/8

Kl: 11:00 - 12:00

Visningsanmälan krävs

Mäklare

Thomas Winqvist

Fastighetsmäklare

0703-83 12 11 thomas@gofab.se

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig.