Bäckevik

Tjörn - Hakefjordsvägen 27 - Rönnäng

Rymligt charmigt hus med separat lägenhet, uthus för verksamhet. Nära västerhavet o övrig service

Välkomna till denna tidigare Lanthandel och bostad som idag är rymligt och charmigt boende där man smakfullt behållit de charmiga tidstypiska detaljerna man finner i äldre hus och samtidigt kompletterat med ny praktisk funktion. I den gamla affärsdelen finner man en separat lägenhet, 2 rok om ca 55 kvm, eget kök, duschrum och tvättstuga. Perfekt att kunna hyra ut för en extra intäkt, eller för vuxna barn att rå sig själva. Man finner ett uthus, tidigare varulager, där man med fördel kan ha sin egna verksamhet intill hemmet. Den mysigt och ombonade innergården knyter ihop byggnaderna. Ett inglasat uterum med altandäck och inbyggd jacuzzi erbjuder en avslappning efter er arbetsdag, en trappa upp till den delen av tomten som det odlas på, här kan ni ha både tomatplantor samt kryddodling. Hela denna idyll är belägen med gångavstånd till vackra Båtevik vid västerhavet, nära skolor, affär samt övrig service, men även en kort promenad till Tuveslätt naturreservat.

Sammanfattning

Typ:
Villa
Boarea:
200 kvm
Biarea:
55 kvm
Tomtarea:
940 kvm
Rum:
10 varav 5 sovrum
Pris
3 895 000 kr, Utgångspris
Byggår:
1928, 2014

Planlösning

Välkomna till detta underbart och charmiga boende beläget på en lättskött trädgård/naturtomt med inslag av västkustklippor. Här finns både bärbuskar och odlingsmöjlighet för det egna köket. Flera härliga uteplatser, dels i anslutning till uterummet, men även den fantastiskt mysiga innergården med en stor taköverbyggd veranda.

Välkomna in i den rymliga klinkerlagda entréhallen med vattenburen golvvärme. Här har ni gott om plats att förvara ytterkläder, vidare in till en inre hall/innerkök med ytterligare mycket goda förvaringsmöjligheter. Här finner ni även tvättstugan med tvättmaskin, torktumlare, tvättbänk med ho samt frys. Ett pannrum med bergvärmepumpen från Thermia. Ett helkaklat badrum inrymmande handfat med kommod och wc, förberett för badkar eller dusch, vatten och avlopp finns framme att koppla på. Två stycken rymliga och välplanerade sovrum.

I den rymliga entrén finner man trappan upp till nästa våningsplan. Detta våningsplan är mycket sällskapligt med öppna fina ytor, men ändå rummen avdelade. Mycket fönster i flera väderstreck ger ett härligt ljusinsläpp. Här inryms ett stort, härligt, ljust kök, vitlackat Myresjökök ihop med svarta bänkskivor. Köket inrymmer Induktionshäll med köksfläkt, kyl, , varmluftsugn, diskmaskin, dubbla diskhoar. Plats för ett stort matbord och ni kan även avnjuta den fina Contura braskaminen i köket de kulna vinterdagarna. Homogent, vackert trägolv i köket och i de flesta rummen i huset, vattenburen golvvärme även i köket.  

Matsal och allrum i fil, mycket fönster gör att det fina ljuset strömmar in över de vackra trägolven. Från allrummet tar ni er ut till det inglasade uterummet om ca 12 m² med skjutdörrar ut till altandäck med inbyggd jacuzzi, här avnjuter man eftermiddags och kvällssolen. Trappa upp till den övre delen av tomten där man har möjlighet till lite egen odling. 

Vackra pardörrar från allrummet in mot vardagsrummet. Här kan man njuta av en sprakande brasa vid den öppna spisen, charmigt inrett i de tidstypiska materialen. Från vardagsrummet tar man sig upp till övre våningsplan, inrett i samma charmiga materialval. Här finner man ett allrum, ett litet babyrum som idag nyttjas som förråd, ett sovrum/kontor. Kaklat duschrum med golvvärme, dusch, wc, brett handfat med kommod samt ett stort, rymligt sovrum. Ryggåstak i flera rum skapar luftiga rum. 

Med egen entré finner ni en lägenhet om ca 55 kvm. Perfekt för den som vill hyra ut för en extra intäkt. Här inryms en entréhall med klädförvaring, sovrum, ett duschrum kombinerat med tvättmöjlighet. Ni finner dusch, wc, handfat med kommod, badrumsspegel med förvaring samt tvättmaskin. Öppen planlösning mellan kök, matplats och allrummet. Ett vitlackat kök med spishäll, köksfläkt, varmluftsugn, kyl/frys samt diskmaskin. Man kan enkelt integrera ett sovrum till i denna separata lägenhet.

Ni finner även på tomten ett uthus, tidigare lager till lanthandeln. Detta uthus är om ca 32 m² plus en loftdel. Kan nyttjas för egen verksamhet intill ert hem eller som snickarbod och förråd. Det finn s en grusad parkering i anslutning. Cykel och vedförråd under altandäcket. 

Gemensamhetsanläggningar

Gemensamhetsanläggning TJÖRN RÖNNÄNG GA:3
GA1

Byggnadsbeskrivning

SMÅHUSENHET, HELÅRSBOSTAD FÖR 1-2 FAMILJER (220) (220)
Byggnad, totalt värde: 2 761 000 kr
Mark, totalt värde: 836 000 kr ().
Summavärde: 3 597 000 kr

Taxeringsår: 2021
Byggår: 1928
Värdeår: 1983

Fakta

Fastighetsbeteckning
BÄCKEVIK 1:27
Boarea
ca 200 Kvm Fastighetsregistret
Biarea
ca 55 Kvm Fastighetsregistret
Tomtarea
940 Kvm Fastighetsregistret
Fasad
Stående träpanel
Tak
Plåttak
Plåtarbete
Plåtisol
Stomme
Trä
Bjälklag
Trä
Grundläggning
Platta på mark
Vatten och avlopp
Kommunalt vatten. Kommunalt avlopp
Eldstad
Contura braskamin. Murad öppen spis
Fönster
3-glas isolerglas och 2-glas fönster
Uppvärmning
Bergvärme - vattenburen värme
Ventilation
självdragsventilation, mekanisk frånluft i våtutrymmen
Tv- internetutbud
Fiber finns i bostaden
Besiktigad
Ja, fastigheten är besiktad
Ekonomi
Begärt pris
3 895 000 kr, Utgångspris
Driftkostnad
Värme
20 004 kr/år
Sotning
348 kr/år
Samfällighet
1 500 kr/år
Vatten/Avlopp
10 500 kr/år
Renhållning
2 904 kr/år
Försäkring
3 996 kr/år
Kommentar
Fastigheten har förbrukat totalt 15 000 kwh/år. Det är totalt för 6 personer. Det ingår även en separat lägenhet som varit uthyrd. Maskinella årtal: Torktumlare - 2018. Tvättmaskin - 2021. Kyl och frys - 2016. Diskmaskin/ugn/induktionshäll - 2010. Thermia bergvärmepump - 2010. Det finns 2 borrhål till bergvärmen på 100 meter/styck så slangen för bergvärmen är på 200 meter totalt.
Personer i hushåll
6
Driftskostnader totalt
39 252 kr/år
Pantbrev
1 st om totalt 761 000 kr

Visningar

Vänligen kontakta mäklaren för att boka visning

Mäklare

Kent Olsson

Fastighetsmäklare

0705-67 83 30 kent@gofab.se
Inspekterat

Besiktigat

Denna bostad är besiktigad. Kontakta mäklaren för mer information.

Inspekterat

Dolda fel försäkring

Säljaren ämnar att teckna en dolda fel-försäkring genom Gar-Bo Försäkring. Försäkringen Gar-Bo Dolda fel är en objektsförsäkring. Kontakta mäklaren för mer info.

Oerhört charmigt hus med flera soliga och fina uteplatser. Skall upplevas och avnjutas på plats!

En supermysig innergård. Ett uthus att nyttja för er verkstad eller som snickarbod. Var tidigare lager när detta var en lanthandel

Underbar innegård och en stor mysig veranda vid entrén

Fritt och soligt vid uteplatsen i anslutning till uterummet. En trappa upp till en fina odlingsyta

Härlig uteplats med jacuzzi

Planlösning

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig.