Skärhamn

Tjörn - Skansvägen 17 - Skärhamn

Underbart fint skärgårdshus i centrala Skärhamn intill västerhavet

Välkomna till vackra "Gröna Villan"! Mitt i Skärhamns levande samhälle. Med gångavstånd till allt ni önskar erbjuds denna totalt renoverade villan i mycket smakfulla materialval. Den är idag fördelad på två stycken mycket fina boenden i två olika storlekar. En stor härlig balkong mot väster med utsikt mot båthamnen och en glimt av havet, här avnjuter man kvällssolen och hör båtarna glida förbi. Villan är renoverad i mycket hög standard. Perfekt för familjen som söker två fina boenden eller om man vill hyra ut den mindre bostaden i huset. Genomgående golvvärme i bägge våningsplanen från bergvärmepumpen för extra hög komfort i huset. Välkomna att boka in er på visning och själva kunna uppleva ett skärgårdshus i absoluta toppskick!

Sammanfattning

Typ:
Villa
Boarea:
113 kvm
Biarea:
60 kvm
Tomtarea:
114 kvm
Rum:
6 varav 3 sovrum
Pris
5 975 000 kr, Utgångspris
Byggår:
1909, ROT-renoverat år 2014

Planlösning

Välkomna till "Gröna Villan" Ett riktigt härligt skärgårdshus som idag består av två stycken bostadsdelar. Ni gör entré i den större bostaden in till en rymlig och välkomnande entréhall med klinkergolv, golvvärme här som i hela huset, bägge våningsplanen. En stor platsbyggd skjutdörrsgarderob samt ytterligare bra med plats att hänga undan ytterkläder. Ett rymligt ljust kök från Ballingslöv. Matplats med mycket fönster för fint ljusinsläpp och en glimt av havet ner mot Skärhamns båthamn. Köket inrymmer kyl/frys, induktionshäll med köksfläkt, varmluftsugn samt diskmaskin. Klinkergolv med vattenburen golvvärme även här såklart. Ett snyggt helkaklat duschrum kombinerat med tvättstuga. Vattenburen golvvärme samt komfortvärme. Dusch med vikbar duschdörr, wc, handfat med kommod och badrumsskåp som extra förvaring. Tvättbänk med ytterligare skåpsförvaring samt tvättmaskin och torktumlare.

I anslutning till den välkomnande entréhallen finner man den ekstegsbelagda trappan upp till övre våningsplan och ett härligt vardagsrum med havsutsikt, Contura braskamin med täljsten centralt placerad i huset och mysigt att kunna kura ihop sig vid och njuta av de kulna dagarna. Pardörrar ut till balkong mot väster och havet, här avnjuter man kvällssolen och vy över de gamla sjöbodarna och hör båtarna glida iväg ut över havet. Ytterligare ett helkaklat duschrum med vattenburen golvvärme och komfortvärme. Här inryms dusch med vikbar duschdörr, wc, brett snyggt handfat med kommod, badrumsspegel samt en extra sminkspegel, två stycken separata handdukstorkar. Ett mysigt sovrum med trägolv, här finner man fyra stycken platsbyggda garderober. Ett stort sovrum med tillhörande, rymlig klädkammare som även kan nyttjas som barnrum, extra sovrum. Genomgående smakfulla materialval i ljusa, varma nyanser i hela övre våningsplanet samt infällda spotlights i tak. 

Utöver detta boende och med separat entré kommer man in i ytterligare en fin och smakfull bostad. Även här finner man en klinkerlagd entréhall, såklart har man vattenburen golvvärme via bergvärmepumpen även i detta boende. En praktisk skjutdörr in ett mysigt sovrum. Helkaklat duschrum med tvättmöjlighet, vattenburen golvvärme och komfortvärme även i detta duschrum som vidare inrymmer dusch med vikbar duschdörr, wc, handfat med kommod, badrumsskåp samt en kombinerad tvättmaskin/torktumlare. En öppen planlösning mellan kök, matplats och allrum. Köket, även detta från Ballingslöv inrymmer induktionshäll med köksfläkt, varmluftsugn, diskmaskin samt micro. Matplats och allrum i sällskaplig planlösning, fina trägolv, ljusa färger och spotlights i tak.

Med ingång utifrån har man en förrådskällare under hela huset, här har man även huvudenheten för centraldammsugaren. Bergvärmeanläggningen från Thermia med dubbla, extra varmvattenberedare. Ett bra förråd att ställa in cyklar med mera. Det finns även ytterligare ett mindre förråd som matkällare alternativt vinkällare. 

 

Hela huset är ROT-renoverat av lokola hantverkare. (En ROT-renovering är en större och mer omfattande renovering som kan innefatta följande: Nya rör och avlopp installeras. Dörrar samt fönster byts ut. Ventilationen samt elanslutningar förbättras)

Gemensamhetsanläggningar

Gemensamhetsanläggning TJÖRN TUBBERÖD GA:1
GA1

Byggnadsbeskrivning

SMÅHUSENHET, HELÅRSBOSTAD FÖR 1-2 FAMILJER (220) (220)
Byggnad, totalt värde: 2 381 000 kr
Mark, totalt värde: 1 914 000 kr ().
Summavärde: 4 295 000 kr

Taxeringsår: 2021
Byggår: 1909
Värdeår: 1929

Fakta

Fastighetsbeteckning
TUBBERÖD 1:253
Boarea
Ca 113 Kvm enligt fastighetsregistret
Biarea
Ca 60 Kvm enligt fastighetsregistret
Tomtarea
114 Kvm enligt fastighetsregistret
Fasad
Stående träpanel
Tak
Sadeltak med en yttre taktäckning av tegelpannor ovan ett underlagstak av spontade brädor, underlagspapp och läkt
Plåtarbete
Plåtisol
Stomme
Trä
Bjälklag
Trä
Grundläggning
Förrådskällare
Grundmur
Granit och betongsten
Vatten och avlopp
Kommunalt vatten året om/Kommunalt avlopp.
Eldstad
Contura baskamin med täljsten
Fönster
Isolerglasfönster
Uppvärmning
Bergvärmepump med 2 stycken extra varmvattenberedare. Golvvärme i bägge våningsplan, alla rum! samt extra komfortvärme i alla duschrum. Borrhål för bergvärmen ca 200 meter. Contura baskamin med täljsten
Ventilation
Mekanisk frånluftventilation. Tilluft via väggventiler
Tv- internetutbud
Fiber finns ej i huset, men det är förberett med datauttag på flertalet ställen om man i framtiden installerar fiber
Besiktigad
Ja, fastigheten är besiktad
Energiprestanda
91 kWh per kvm och år kWh per kvm och år
Energiklass
D
Ekonomi
Begärt pris
5 975 000 kr, Utgångspris
Driftkostnad
Sotning
350 kr/år
Samfällighet
2 000 kr/år
Vatten/Avlopp
14 000 kr/år
Renhållning
3 500 kr/år
Försäkring
5 000 kr/år
Kommentar
Fastigheten har förbrukat ca 14 021 kwh/år. Denna kostand ligger ej med i driftkostnad.
Driftskostnader totalt
24 864 kr/år
Värdeår
1929
Taxeringsår
2021
Taxeringskod
220
Taxeringsvärde byggnad(er)
2 381 000 kr
Taxeringsvärde tomt
1 914 000 kr
Taxeringsvärde totalt
4 295 000 kr
Total fastighetsskatt/-avgift
9 287 kr

Visningar

Vänligen kontakta mäklaren för att boka visning

Mäklare

Kent Olsson

Fastighetsmäklare

0705-67 83 30 kent@gofab.se
Inspekterat

Besiktigat

Denna bostad är besiktigad. Kontakta mäklaren för mer information.

Välkomna på visning av "Gröna Villan "

Husets läge intill Skärhamns hamn och nära all service

Ett härligt kök med en glimt av havet ut genom fönstret

Planlösning

Entréplanet

Övre våningsplan

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig.