Valsäng Strand

Tjörn - Valsäng Strand 60 - Klövedal

Välvårdat hus på vacker tomt med närhet till havet

På en kuperad och vacker fastighet med berghällar, gräsytor, planteringar och egen blåbärskulle ligger detta trevliga hus från 2001 där samma ägare haft och vårdat det med omsorg. Nu har det blivit dags för nästa att ta vid och få möjlighet att njuta av både huset, läget och omgivningarna. Huset passar såväl sommar som vinter och har en stor uteplats med sol hela dagen och ett gästhus för besökare. Vacker natur vid husknuten och bekväm promenad ner till fina bad i Stigfjorden. Välkommen på visning!

Sammanfattning

Typ:
Fritidshus
Boarea:
75 kvm
Biarea:
40 kvm
Tomtarea:
1056 kvm
Rum:
3 varav 2 sovrum
Pris
3 495 000 kr, utgångspris
Byggår:
2001

Planlösning

Redan när man parkerar bilen och tar grusgången till entrén så slås man av hur ombonat det är. Här har samma ägare trivts sedan byggåret 2001. Först några år som sommarbostad för att sedan 2008 bosatt sig här permanent. När ni kliver in i denna trevliga och välkomnande hallen så ligger det ett tåligt klinkersgolv den första biten som sedan övergår i ett ljust och snyggt trägolv. Direkt till höger har man ett av sovrummen och intill vänster finns badrummet. Badrummet är helkaklat och har dusch, handfat, toalett och golvvärme. Innanför och ihop med badrummet har man även en bastu att avnjuta. På detta våningsplan finns ytterligare ett sovrum som är lite större. Här har man bra med förvaring i form av garderober samt en utgång till den stora uteplatsen i söderläge. Här finns stora ytor som gör att man erbjuds sol från morgonen till kvällen. Man har även satt markis och glasväggar för att få lite skugga eller vindskydd de dagarna det behövs. Vardagsrummet ligger i en öppen planlösning mot matplatsen och köket. Det är mycket fönster i både vardagsrummet och burspråk vid matplatsen som gör att sällskapsytorna blir ljusa och luftiga. Köket gjordes om 2015 och är utrustat med häll, inbyggd diskmaskin, ugn och fläkt. Från matplatsen har man ytterligare en utgång till uteplatsen och i vardagsrummet finns en härlig braskamin som ger mysig värme under vintern.

I källarplan, som har ingång utifrån, gjorde man om runt 2013 då man lade klinker i stora delar av utrymmet och även gjorde det mer ombonat. Här nere finns gott om extra förvaring och snickarhörna. Man har även ett inrett kontor som även kan användas som gästrum. Tvättstugan finns också här nere och har förutom tvättmaskin från 2023 även dusch och tvättho.

Övriga byggnader

På fastigheten finns också en välplanerad gäststuga som är från ca 1997 om ca 15 kvm. Gäststugan är oisolerad och inrymmer ett litet allrum med pentrykök samt två stycken sovrum med våningssängar. Perfekt övernattningshus för släkt och vänner!

 

Övrigt

Huset ligger i natursköna Valsäng Strand med gångavstånd till Stigfjorden som erbjuder fina bad, fiske och paddling. Landskapet är varierande med lågsträckta klippöar, strandängar, kala eller bevuxna bergsklippor. Med en härlig promenad når ni de fem sjöbodar från 1700-talet som hukar sig i en smal dalgång längst ut mot vattnet.

Valsäng Strand är ett välskött och populärt område med en god sammanhållning i föreningen med gemensamt midsommar firande nere vid stranden, stora matcher i både brännboll och fotboll har spelats på den gemensam fotbollsplanen i området. Fina bad vid stranden eller ute på badön som man når enkelt via en brygga. 

Fakta

Fastighetsbeteckning
VALSÄNG 1:39
Biarea
ca 40 Kvm enligt säljaren
Boarea
75 Kvm enligt fastighetsregistret
Tomtarea
1 056 Kvm enligt fastighetsregistret
Fasad
Trä
Tak
Betongpannor
Plåtarbete
Plåtisol
Stomme
Trä
Bjälklag
Trä
Grundläggning
Betongplatta
Grundmur
Betongsten
Vatten och avlopp
Gemensamt vatten, Sluten tank 3 kbm samt gemensamt bdt-avlopp
Eldstad
Braskamin
Fönster
3-glas isoler
Uppvärmning
Två stycken luftvärmepumpar, golvvärme
Ventilation
Självdrag
Tv- internetutbud
Fiber
Ekonomi
Begärt pris
3 495 000 kr, utgångspris
Driftkostnad
El
15 000 kr/år
Samfällighet
12 000 kr/år
Vatten/Avlopp
4 800 kr/år
Renhållning
3 200 kr/år
Försäkring
3 000 kr/år
Övrigt
1 000 kr/år
Kommentar
Driftkostnaden är för permanentboende.
Personer i hushåll
2
Driftskostnader totalt
39 000 kr/år
Pantbrev
1 st om totalt 60 000 kr
Värdeår
2001
Taxeringsår
2021
Taxeringskod
220
Taxeringsvärde byggnad(er)
1 058 000 kr
Taxeringsvärde tomt
875 000 kr
Taxeringsvärde totalt
1 933 000 kr
Total fastighetsskatt/-avgift
9 287 kr

Budgivning pågår

Högsta bud: 3 600 000 kr

Visningar

Vänligen kontakta mäklaren för att boka visning

Mäklare

Markus Berg

Fastighetsmäklare

0706-78 30 15 markus@gofab.se
Inspekterat

Besiktigat

Denna bostad är besiktigad. Kontakta mäklaren för mer information.

Inspekterat

Dolda fel försäkring

Säljaren ämnar att teckna en dolda fel-försäkring genom Gar-Bo Försäkring. Försäkringen Gar-Bo Dolda fel är en objektsförsäkring. Kontakta mäklaren för mer info.

Planlösning

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig.