Lunna

Orust - Lunna 373 - Stillingsön

Charmigt totalrenoverat hus på stor tomt med närhet till havet och Slussen

Med utsikt över nejden och på en stor tomt hittar du detta smakfullt totalrenoverade supercharmiga hus. Glasveranda med utgång till den stora altanen och mysig vedspis i det ljuvliga vardagsrummet. Tomten ger möjlighet till egna odlingar eller att ha mindre djur om man önskar.

Sammanfattning

Typ:
Fritidshus
Boarea:
108 kvm
Biarea:
16 kvm
Tomtarea:
6556 kvm
Rum:
5 varav 3 sovrum
Pris
4 100 000 kr, Utg pris el hbj
Byggår:
1909

Planlösning

Välkommen in i detta totalrenoverade charmiga hus med härligt läge och stor tomt!

Du kommer in i entréhallen som har klinkergolv med golvvärme direkt innanför dörren. Här finns bra plats att hänga av dig kläderna. 

Direkt till vänster ligger det mysiga allrummet med trägolv och trätak. Här kan du njuta av värmen från den sköna vedspisen eller avnjuta en måltid vid matbordet i charmiga glasverandan som ligger bredvid. Här njuter du av den vackra vyn över ängar skog och en levande natur. Härifrån har du utgång till den stora träaltanen med sydväst läge. Det härliga köket med bra arbetsytor och förvaring inrymmer spishäll, fläktkåpa, inbyggd ugn, integrerad diskmaskin, kyl och frys. Takhöjden i vardagsrummet, glasvedrandan och köket är ca 2,10 m.

Sovrum med fyra garderober och fönster åt två håll.

Helkaklat kombinerat badrum och tvättstuga med golvvärme som inrymmer wc, tvättställskommod, duschhörna, handdukstork. Tvättmaskin och torktumlare med bra arbetsbänk ovanför maskinerna.

Välkommen en trappa upp!

Här möts du av det rymliga trevliga allrummet med tak i nock och mysiga takvinklar. Härifrån tar du dig ut till balkongen och kan se den vackra vyn över nejden. 
På detta våningsplan finns två sovrum som båda har tak i nock. Det ena har en specialdesignad garderob samt förvaring. Det andra har ett förråd/garderob.

I den väl omhändertagna källaren som du kommer till utifrån finns gott om förvaringsmöjligheter.

Tomt

Stor tomt med högt läge som ger bra insynsskydd, mycket soltimmar och härlig vy över nejden.

Den sköna altanen ligger med sydväst läge och här har du möjlighet att ha både trädgårdsmöbler och solstolar en skön sommardag.

På tomten finns ett förråd/gäststuga med källardel samt ett oinrett förråd som kan användas till förvaring eller kanske till djurstall för mindre djur om man skulle vilja ha detta på tomten. Gräsmattan kan användas till lek för barnen eller göras till fina odlingar av den med odlingsintresse. Flaggstången står vacker invid huset och blir en fin prydnad när flaggan eller vimpeln är hissad.

Det finns plats för flera bilar att parkera på tomten.

Område

I närområdet finns flera härliga platser såsom:

Slussen: Beläget vid Slusskilen ligger den mindre orten Slussen. Njut av lugnet, vacker natur och fina strövområden. Här ligger Slussens Pensionat med konferensanläggning, hotell och deras omtalade musikklubb som varje år bjuder på stora artistuppträdande som tex Tommy Körberg. Husen ligger med lagom avstånd ifrån varandra och man har alltid naturen inpå knuten. I Slussen finns den välkända och omtyckta Waldorfskolan med både förskola och klasser upp till högstadiet.

Stillingsön: Stillingsön präglas av välbevarade sekelskifteshus med vitmålade fasader och ockragula fönsterkarmar. Beläget vid vattenlinjen, omgiven grönskande natur och vackra byggnader, här är det svårt att inte trivas. Här finns en livsmedelsbutik och en bensinstation. Önskar man lite större utbud av service ligger Henån ca 20 minuter ifrån.

Svanesund: En tätort på Orust som ligger vid sudet mellan fastlandet och den östra sidan av Orust. I sundet går en bilfärja som smidigt tar dig emellan ön och fastlandet. Här finns en blandning av fina boendeformer. Bo i klassiskt villaområde där vissa hus har havsutsikt, bo intill båthamnen i en fin bostadsrätt eller bo en bit ifrån centrala Svanesund med naturen inpå knuten. Svanesund är en barnvänligort med förskola och skola upp till årskurs 9. Här finns också en trevlig mataffär, ett bibliotek och ett serviceboende samt ett äldreboende.

Övrigt

Boarea enligt fastighetsregistret är 86 kvm samt biarea 16 kvm.

Fakta

Fastighetsbeteckning
LUNNA 1:26
Boarea
108 Kvm enligt säljaren
Biarea
16 Kvm enligt fastighetsregistret
Tomtarea
6 556 Kvm enligt fastighetsregistret
Fasad
Trä
Tak
Tegel och plåt
Stomme
Timmer
Bjälklag
Trä
Grundläggning
Källare med platta på mark
Grundmur
Betong
Vatten och avlopp
Enskilt vatten: djupborrad brunn. Enskilt avlopp: reningsverk.
Eldstad
Vedspis
Fönster
3-glas
Uppvärmning
Direkt el, luft-luft värmepump (2024), vedspis, golvvärme i badrum och entréhall.
Ventilation
Självdrag
Tv- internetutbud
Fiber indraget
Ekonomi
Begärt pris
4 100 000 kr, Utg pris el hbj
Driftkostnad
Sotning
500 kr/år
Samfällighet
1 100 kr/år
Vatten/Avlopp
6 400 kr/år
Renhållning
2 800 kr/år
Försäkring
2 700 kr/år
Kommentar
I uppvärmningskostnaden ingår både uppvärmning och hushållsel. Uppvärmningen under senaste året har varit 17 050 kWh (innan installation av luft/luft värmepump) för en familj med 5 personer. Samfällighetskostnaden avser vägsamfällighet.
Personer i hushåll
5
Driftskostnader totalt
13 500 kr/år
Pantbrev
1 st om totalt 425 000 kr
Värdeår
1929
Taxeringsår
2021
Taxeringskod
220
Taxeringsvärde byggnad(er)
576 000 kr
Taxeringsvärde tomt
490 000 kr
Taxeringsvärde totalt
1 066 000 kr
Total fastighetsskatt/-avgift
7 995 kr

Visningar

Vänligen kontakta mäklaren för att boka visning

Mäklare

Katarina Johansson

Fastighetsmäklare

0703-83 12 85 katarina@gofab.se

Välkommen till Lunna 373!

Underbart vardagsrum

Mysig glasveranda

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig.