Henån

Orust - Såten 456 - Henån

Exklusivt inrett precis vid havet

Inflyttningsklart, egen båtplats och en hänförande utsikt. Drömmer du om ett lika påkostat som bekvämt boende med direkt tillgång till havet är detta bostaden för dig. Att den smakfulla inredningen ingår i köpet gör huset perfekt för dig som är intresserad av att hyra ut. Uteplatsen på framsidan ger en insynsskyddad plats för en kopp kaffe och havsutsikten avnjuts från baksidans balkong och ljuvliga terrass. Den egna båtplatsen ligger i småbåtshamnen någon minuts gångväg bort. Detta hus skall upplevas på plats. Välkommen på visning.

Sammanfattning

Typ:
Villa
Boarea:
122 kvm
Biarea:
8 kvm
Tomtarea:
177 kvm
Rum:
5 varav 3 sovrum
Byggår:
2012

Såten 456

Förutom den hänförande havsutsikten genomsyras livet här av bekvämlighet och avkoppling. Huset står på en 177 kvadratmeter stor tomt och är byggt 2012. Dess två våningsplan rymmer 122+8 kvadratmeter fördelade på fem rum varav tre är sovrum. Interiören är luftig med genomgående ljusa, moderna ytskikt som låter utsikten utgöra huvudperson i inredningen. Köket kommer från Myresjö och husets samtliga vitvaror är från Miele. Sedan byggåret har huset genomgått en hel del förbättringar, bland annat har trappan byggts in och ett förråd har lagts till.

På entréplanet öppnar ett kombinerat kök och vardagsrum upp sig med vida fönsterpartier vilket ger havsutsikt redan i hallen. En köksö ger sällskapsytorna en naturlig rumsuppdelning utan att störa det vackra ljusflödet. Köket är lättarbetat med gott om arbetsyta och en diskret profilering på luckorna vilket ger ett tidlöst och elegant intryck. Måltiderna intas vid matplatsen som ledigt rymmer sex personer och som får dagsljus av en smart placerad spegel. Efter middagen är steget kort till soffgruppen som med sina mjukt grå tygsoffor har plats för både familj och gäster. Utsikten härifrån är svårslagen och bättre plats finns inte att njuta av solnedgången ifrån. På detta våningsplan finner du två yteffektiva sovrum med platsbyggda sängar samt ett helkaklat badrum utrustat med dusch och praktisk tvätthörna.

Ovanför trappan till övervåningen ligger vardagsrum nummer två som vetter mot en generöst tilltagen balkong med utsikt över Kalvöns naturreservat på andra sidan vattnet. Ett andra helkaklat badrum ligger här uppe liksom ett stort sovrum med inbyggda garderober och plats för dubbelsäng vilket gör hela övervåningen till en privat yta för avkoppling och vila.

Vid vattnet precis nedanför huset finns den närmaste badplatsen och bara någon minuts gångväg bort ligger småbåtshamnen och den egna båtplatsen. Här finns både badbrygga och bastu att njuta av. Service och livsmedel finner du i Henån, mindre än tio minuter bort med bil. Ta chansen att njuta av Orust från sin allra bästa sida!

Orust Marina

 Orust Marina båthamn Orust Marina har idag blivit ett självklart val när man letar båtplats med bra läge. Hamnen håller på att utvecklas till ett marint centrum för oss som älskar trygga pittoreska lägen i Bohuslän.

Vi som idag utgår från båthamnen uppskattar det vackra läget men också närheten till västkustens andra pärlor. Vattenvägen tar du dig snabbt ut på Nordströmmarna eller bort till Hermansö, Lysekil och Smögen. Själva resan är alltid lika full av upplevelser som målet. Den bebyggelse som just nu sker i anslutning till hamnområdet, gör den här platsen till en av de mest spännande på Orust idag.

I det marina centrum som Orust Marina är på väg att bli har alla en omedelbar tillgång till havet. Anläggningen är så mycket mer än en båthamn. Här kan du också få ett sommarställe med unika möjligheter till sjötid i skyddad skärgård, bad, golf och andra aktiviteter inom räckhåll. Du tar dig lätt till Orust Marina och kan snabbt installera dig i båten oavsett om det är för en dag, natt, helg eller en längre semester. Närheten till Torps köpcenter gör det enkelt när du behöver bunkra, möjligheter att äta gott finns såväl nordväst som sydost om båthamnen.

Bättre än så här blir det inte.

 

Fakta

 • Centralt läge

  Orust Marina är beläget nordost om Henån vid väg 160. Nära till viktiga samhällsfunktioner, handel och nöjen via sjövägen eller på land.

 • Skyddad hamn

  Orust Marina har ett skyddat läge med flytbryggor och vågbrytare vid de inre farvattnen.

 • El och vatten

  El och vatten finns vid varje brygga. 

 • Bekvämligheter

  I marinan finns det bekvämligheter som toalett, dusch och gemensam grillplats under tak.

 • Säkerhet

  Hamnen övervakas med kamera.

 • Framtid

  I området i direkt anslutning till Orust Marin byggs det bostäder för permanentboende, och marinan blir en central del av detta marina centrum.

Byggnadsbeskrivning

SMÅHUSENHET, HELÅRSBOSTAD FÖR 1-2 FAMILJER (220) (220)
Byggnad, totalt värde: 1 747 000 kr
Mark, totalt värde: 1 783 000 kr ().
Summavärde: 3 530 000 kr

Taxeringsår: 2021
Byggår: 2013
Värdeår: 2013

Servitut

Officialservitut väg, Förmån
1421-1546 - 4, 2011-03-28

Avtalsservitut väg, Förmån
1485IM-13/4067 - 1

Fakta

Fastighetsbeteckning
SÖBBEN 1:146
Boarea
122 Kvm enligt fastighetsregistret
Biarea
8 Kvm enligt fastighetsregistret
Tomtarea
177 Kvm enligt fastighetsregistret
Fasad
Trä
Tak
Låglutande tak med en yttre taktäckning yt/takpapp ovan ett underlagstak av spontade brädor.
Plåtarbete
Plåtisol
Stomme
Trä
Bjälklag
Trä
Grundläggning
Betongplatta
Grundmur
Isolerade kantstöd
Vatten och avlopp
Kommunalt vatten året om/Kommunalt avlopp.
Fönster
Isolerglasfönster
Uppvärmning
Bergvärme
Ventilation
Mekanisk till- och frånluft
Tv- internetutbud
Fiber
Besiktigad
Ja
Värme
8 676 kr/år
El
7 620 kr/år
Vatten/Avlopp
9 048 kr/år
Renhållning
1 296 kr/år
Försäkring
4 279 kr/år
Övrigt
1 200 kr/år
Kommentar
Övrigt avser Fiber, Enligt säljarens uppgifter
Personer i hushåll
4
Driftskostnader totalt
32 124 kr/år
Pantbrev
1 st om totalt 2 400 000 kr
Värdeår
2013
Taxeringsår
2021
Taxeringskod
220
Taxeringsvärde byggnad(er)
1 747 000 kr
Taxeringsvärde tomt
1 783 000 kr
Taxeringsvärde totalt
3 530 000 kr

Visningar

Vänligen kontakta mäklaren för att boka visning

Mäklare

Martin Johansson Prenninge

Fastighetsmäklare

0706-91 01 65 martin@gofab.se
Inspekterat

Besiktigat

Denna bostad är besiktigad. Kontakta mäklaren för mer information.

Inspekterat

Dolda fel försäkring

Säljaren ämnar att teckna en dolda fel-försäkring genom Gar-Bo Försäkring. Försäkringen Gar-Bo Dolda fel är en objektsförsäkring. Kontakta mäklaren för mer info.

Kommande

Kommande

Detta är en försäljning som just nu förbereds. Anmäl ditt intresse så håller vi dig uppdaterad.

Dokument & länkar

Planlösning

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig.