Härön

Tjörn - Härön Stavsundsholmen 316 - Kyrkesund

Med härlig havsutsikt och egen bryggplats

I detta charmiga fritidshus bor du hänförande vackert på Härön på västra Tjörn. Detta är ett lättskött hus och med två soliga altaner på första parkett vid havet är bostaden gjord för semestrar i den karga skönheten som hör kustbandet till. På bilfria Härön bor du på perfekt avskilt läge för stillhet och avkopplande naturupplevelser. Lägg till med båten, ta ett dopp i det friska klara vattnet, eller varför inte passa på att ha krabbfriske med barnen vid någon av dina bryggplatser . Samtidigt erbjuder den lokala restaurangen god mat och dryck, E6 på sjön genom Kyrkesundsrännan och Göteborg endast inom en timme bort. Välkommen på visning.

Sammanfattning

Typ:
Fritidshus
Boarea:
48 kvm
Biarea:
15 kvm
Tomtarea:
970 kvm
Rum:
3 varav 1 sovrum
Pris
4 850 000 kr, Föreslagen budstart
Byggår:
1929 cirka

Stavsundsholmen 316

Den röda enplansvillan består av tre rum och kök fördelade över 48 kvadratmeter. Invändigt har huset genomgående snedtak i trä med synliga takbjälkar. En tillhörande friggebod har sovplatser och möjlighet att skapa fler rum i bostaden finns också. Naturtomten rymmer förutom gräs och klippor också två rejäla altaner vilket gör att det alltid finns plats för trevliga stunder med nära och kära under den oändliga himlen.

Du kliver in i huset via den mindre av husets två altaner. I hallen som möter dig finns plats för ytterkläder och golvet är lättskött. Hallen öppnar sig mot vardagsrummet, där trä står i fokus. Golv, tak och en accentvägg pryds av naturfärgat trä, vilket tillsammans med en klassisk öppen spis av fabrikatet Handöl skapar en ombonad känsla. Vardagsrummets bortre ände vetter mot den större altanen på husets södersida där en glasdörr binder samman ute med inne.

Även husets kök ligger i anslutning till hallen. Med sitt vitmålade innertak, vackra utsikt och milda färgsättning är detta ett rum fullt av potential. Från köket når du matrummet som har fönster åt två håll vilket gör att det badar i naturligt ljus och bjuder på en slående utsikt över klipphällarna och hamninloppet där du ser båtarna komma och gå. Rummets ljusmålade trägolv bidrar också till att det känns ljust och luftigt.

Från matrummet kommer du in i sovrummet. Här har det vitmålade trätaket fått mörka takbjälkar som ger rummet karaktär. Precis som i matrummet är golvet ljusmålat. Huset har utöver dessa rum ett rymligt utrymme som fungerar som förråd och verkstad, vilket givetvis kan göras om till exempelvis ateljé, umgängesyta eller ett eller två sovrum till. I huset finns också ett badrum med tvättmaskin. 

Husets altaner vetter åt olika håll och ger sol större delen av dagen. Trädäcket på husets södersida har plats för både möbler och grill och den mindre altanen på framsidan har även den plats för matbord.

Den vitmålade och fina friggeboden om cirka 15 kvm ger ytterligare sovplatser för nära och kära som vill komma och hälsa på. 

Härön

Härön skiljs från Tjörns västra sida med ett sund som korsas via färjan i Kyrkesund/Sumpen. Detta vackra naturreservat är något utöver det vanliga med sina strandängar och vandringsleder. Dalgångar och karga hällmarker är utmärkande för naturen här och förutom den blommande ljungen finns det en uppsjö av blomsterarter att se. Sedan 1999 är ön naturreservat för att skydda den rika floran och eftersom här är bilfritt är atmosfären vilsam. Östra sidan av ön är bebyggd och här finner du även restaurang/hotell Magasinet där det bjuds mat och dryck under större delar av året. Med fri utsikt över sundet är restaurangens uteservering väl värd ett besök även när du bara vill ta ett glas och titta på folk. På den kommunala badplatsen Stavsund finns både brygga och sandstrand. Följer du någon av öns alla vandringsleder får du också gott om badtillfällen.

Tar du dig ut till den västra sidan på Härön så ser du ut över västerhavet, grönkskären, altarholmarna, Måseskär, Käringön, Pater Noter och vid god sikt fyrljuset från Skagen. 

Vill du köpa pinfärska kräftor gör du det med fördel av Anders som med sin båt Tärneskär är öns kräftfiskare, det finns ett lantbruk "Änga" som lokalproducerar grönsaker, potatis mm.   

Från Tjörnsidan i Kyrkesund går det en personfärja till Härön. Rutten trafikeras frekvent av Västtrafik och båtturen tar ca 2 minuter.

 

Byggnadsbeskrivning

SMÅHUSENHET, HELÅRSBOSTAD FÖR 1-2 FAMILJER (220) (220)
Byggnad, totalt värde: 738 000 kr
Mark, totalt värde: 2 505 000 kr ().
Summavärde: 3 243 000 kr

Taxeringsår: 2021
Byggår: 1929
Värdeår: 1929

Servitut

Nyttjanderätt, Last
1, 2020-02-06

Avtalsservitut brygga,båtplats,väg, Förmån
1419IM-12/5803 - 1

Gemensamhetsanläggningar

Gemensamhetsanläggning TJÖRN HÄRÖN GA:13
GA2

Gemensamhetsanläggning TJÖRN SUNNA GA:2
GA1

Fakta

Fastighetsbeteckning
STAVSUNDSHOLMEN 1:26
Boarea
48 Kvm enligt säljaren
Biarea
15 Kvm Fastighetsregistret
Tomtarea
970 Kvm Fastighetsregistret
Fasad
Trä
Tak
Papp
Plåtarbete
Lackerad plåt
Stomme
Trä
Bjälklag
Trä
Grundläggning
Plintar
Vatten och avlopp
Kommunalt VA året om
Eldstad
Öppen spis
Fönster
2-glas och 3-glas
Uppvärmning
Direkt el
Ventilation
Självdrag
Tv- internetutbud
Fiber
Besiktigad
JA
Ekonomi
Begärt pris
4 850 000 kr, Föreslagen budstart
Driftkostnad
El
9 372 kr/år
Sotning
1 476 kr/år
Samfällighet
660 kr/år
Vatten/Avlopp
13 476 kr/år
Försäkring
2 244 kr/år
Kommentar
El avser även värme V/A inkluderar även sopor Enligt säljarens uppgifter
Personer i hushåll
2
Driftskostnader totalt
27 228 kr/år

Visningar

Vänligen kontakta mäklaren för att boka visning

Mäklare

Martin Johansson Prenninge

Fastighetsmäklare

0706-91 01 65 martin@gofab.se
Inspekterat

Besiktigat

Denna bostad är besiktigad. Kontakta mäklaren för mer information.

Inspekterat

Dolda fel försäkring

Säljaren ämnar att teckna en dolda fel-försäkring genom Gar-Bo Försäkring. Försäkringen Gar-Bo Dolda fel är en objektsförsäkring. Kontakta mäklaren för mer info.

Dokument & länkar

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig.