Mollösund

Orust - Gatan 30 - Mollösund

Mitt i Mollösunds charmiga äldre del.

Mollösund, en pittoresk fiskeby på västra sidan av Orust, är känt för sin charm och rika historia. Området präglas av traditionella trähus i ljusa färger som skapar en välkomnande atmosfär. Centrala Mollösund erbjuder bekvämligheter såsom en välsorterad livsmedelsbutik, lokala restauranger och caféer där både lokalbefolkningen och besökare njuter av färska skaldjur och andra delikatesser från havet. Nära hamnen finns småbåtsmarinan som är livlig under sommarmånaderna och ger möjlighet för båtägare att lätt komma ut på det öppna havet. För naturälskare erbjuder omgivningarna utmärkta vandringsleder längs klippor och genom grönskande landskap. Dessutom finns det goda möjligheter till bad från klippor eller mindre sandstränder som är lättillgängliga för alla åldrar. Kulturella aktiviteter inkluderar besök i lokala gallerier och hantverksbutiker där man kan köpa unika konstverk eller hantverk direkt från lokala konstnärer. Under sommarsäsongen anordnas musikevenemang och andra kulturella sammankomster som lockar besökare från närliggande områden samt turister. Det starka lokalsamhället i Mollösund upprätthåller dess traditionella karaktär samtidigt som det välkomnar ny innovation, vilket gör detta till ett eftertraktat område för de som värderar både historia och nutid.

Sammanfattning

Typ:
Fritidshus
Boarea:
100 kvm
Tomtarea:
124 kvm
Pris
5 950 000 kr
Byggår:
1909

planlösning

Vardagsrum: Det rymliga vardagsrummet erbjuder en inbjudande öppen spis som ger en varm atmosfär. Rummet är utrustat med elegant trägolv som förstärker dess klassiska charm. Kök: Köket är välplanerat med gott om arbetsytor och moderna faciliteter. En stor matplats gör det möjligt för flera personer att samlas och njuta av måltider tillsammans, vilket skapar en trevlig social miljö. Badrum: Det helkaklade badrummet är utrustat med både dusch och golvvärme för optimal komfort. För extra avkoppling finns även en infraröd bastu, perfekt för avslappning efter en lång dag. Sovrum: Masterbedroom är rymligt och har direkt tillgång till en balkong. Balkongen erbjuder en fantastisk utsikt över havet, vilket gör rummet till en fridfull plats för återhämtning.

Mollösund

Genuina Mollösund med charmiga skärgårdshus och röda sjöbodar. Hit återvänder turister år efter år. Den populära gästhamnen fylls med båtar i alla storlekar och tusentals båtar seglar varje år genom sundet och det är alltid liv och rörelse på havet. Nära hamnen finns den barnvänliga badplatsen Katteviksbadet med bryggor, simskola och hopptorn. På klipporna söder om samhället finns flera fina badplatser. I Lervikshamnen arrangeras varje sommar seglarskola. I Mollösund finns även fotbollsplan, tennisbana, padelbanor, minigolf samt lekplats. Det finns flera restauranger och caféer i samhället samt två fiskhandlare. Mollösund har också en välsorterad året runt öppen affär som är ombud för apotek, systembolag och post.

Fakta

Fastighetsbeteckning
MOLLÖSUND 5:444
Tomtarea
124 Kvm enligt fastighetsregistret
Boarea
100 Kvm enligt fastighetsregistret
Fasad
Trä
Tak
Betongpannor
Stomme
Trä
Bjälklag
Trä
Grundläggning
Torpargrund
Grundmur
Natursten
Vatten och avlopp
Kommunalt vatten året om/Kommunalt avlopp.
Eldstad
Öppen spis
Fönster
2-glas och 3-glas
Uppvärmning
Direkt el samt luft/luft värmepump.
Ventilation
Självdrag
Besiktigad
ja
Ekonomi
Begärt pris
5 950 000 kr
Driftkostnad
Värme
13 700 kr/år
Samfällighet
2 400 kr/år
Vatten/Avlopp
8 600 kr/år
Renhållning
4 261 kr/år
Driftskostnader totalt
28 968 kr/år
Pantbrev
3 st om totalt 6 120 000 kr
Värdeår
1929
Taxeringsår
2021
Taxeringskod
220
Taxeringsvärde byggnad(er)
1 579 000 kr
Taxeringsvärde tomt
2 307 000 kr
Taxeringsvärde totalt
3 886 000 kr
Total fastighetsskatt/-avgift
9 525 kr

Visningar

Lördag

3

augusti

Lördag 3/8

Kl: 11:00 - 12:00

Visningsanmälan krävs

Mäklare

Thomas Winqvist

Fastighetsmäklare

0703-83 12 11 thomas@gofab.se

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig.