Rönnäng

Tjörn - Stansviksvägen 8 - Rönnäng

Rejält hus med plats för hela familjen och möjlighet till uthyrning!

Lagom till att vår och sommar snart är i antågande kan jag nu presentera denna villa med många välbevarade originaldetaljer beläget mitt i kustsamhället Rönnäng, dessutom med havsutsikt. Här väntar livet vid havet och den fina naturen runt omkring. Barnomsorg, livsmedelsbutik och service på bekvämt avstånd.

Sammanfattning

Typ:
Villa
Boarea:
117 kvm
Biarea:
60 kvm
Tomtarea:
1059 kvm
Rum:
7 rum
Pris
3 395 000 kr, Utgångspris
Byggår:
1942

Stansviksvägen 8

En sommarkväll i kustsamhället Rönnäng är speciell, himmelen färgas rosa – bryggorna är varma efter dagens sol. Här präglas det mesta av livet vid havet och i naturen med fina vandringsleder.

Nuvarande ägare har förvaltat sitt hem med stort hjärta och omsorg sedan år 1975 och nu är det dags för nästa familj att ta vid. Villan är byggd 1942 och många av materialen är välbevarade i original och bidrar till den genomgående charmiga själfulla känslan som bor här.

Välkomna in!

I hallen finns plats för ytterkläder och under trappen inryms ett toalettrum i tidstypisk grön kulör. I köket strålar förmiddagssolen in och här finns spis, ugn, diskbänk och ett klassiskt hörnbyggt skafferi. Vilsam utsikt mot havet och hamnen från matsalen som går i gula kulörer och utgång till altanen på första parkett mot havet. I matsalen står även husets kyl och frys. Vackra skjutdörrar skiljer matsal och vardagsrum åt och här finns havsutsikten ständigt närvarande. På entréplanet finns även ett sovrum som ligger rofyllt beläget mot trädgården.

En trappa upp ligger två fina sovrum, båda med utsikt över hav och hamn, platsbyggda garderober skiljer sovrummen åt. Här finns också ett litet utrymme för tvättställ och ett kök i trendig blå kulör med spis, ugn och diskho. Från den rymliga hallen nås balkongen med morgonsol mot trädgården.

Som det tidstypiska huset det här är finns det även ett enklare kök i källaren med kokplatta, diskho och kyl. Det mysiga vardagsrummet förgylls av en bakugn (ur funktion) och intill ligger det ett sovrum. Här finns också ett badrum med dusch, toalett och ett rosa handfat samt en rymlig förrådsdel med hyllplan, tvättmaskin och värmepanna (bergvärme). Matkällaren är perfekt för lagring av trädgårdens frukter och bär och intill ligger det praktiska redskaps-/verktygsförrådet. Källardelen är perfekt för uthyrning med egen entré och badrum. 

Tomten är vackert inramad av det vitmålade staketet och den trivsamma trädgården bjuder på gräsmatta, fina fruktträd och syrenbuskar. Här finns även ett rejält garage och en insynsskyddad uteplats i perfekt solläge.

Rönnäng

Ett levande och växande kustsamhälle. I Rönnäng kan man bo i mysiga villakvarter, i fina bostadsrättsområden eller precis intill havet. Rönnäng är en barnvänlig ort med förskola och grundskola upp till årskurs 5. På fritiden kan Ni besöka Tjörns Ishall för en tur på skridskor. Här finns också en livsmedelsbutik, restauranger och fina badplatser där Ni kan bada från klippor, sandstrand, badbryggor och hopptorn!  

Fakta

Fastighetsbeteckning
RÖNNÄNG 1:232
Boarea
117 Kvm enligt fastighetsregistret
Biarea
60 Kvm enligt fastighetsregistret
Tomtarea
1 059 Kvm enligt fastighetsregistret
Fasad
Plåt/Lackpanel
Tak
Tegel
Stomme
Trä
Bjälklag
Trä
Grundläggning
Källare (platta på mark)
Vatten och avlopp
Kommunalt vatten året om/Kommunalt avlopp.
Fönster
2-glas
Uppvärmning
Bergvärme samt luft/luft värmepump
Ventilation
Självdrag
Tv- internetutbud
Fiber finns
Ekonomi
Begärt pris
3 395 000 kr, Utgångspris
Driftkostnad
Värme
12 803 kr/år
Samfällighet
1 500 kr/år
Vatten/Avlopp
10 800 kr/år
Renhållning
2 665 kr/år
Försäkring
4 798 kr/år
Kommentar
Huset är använt som fritidshus och driftskostnaden är beräknat därefter, kWh 3554/ år.
Driftskostnader totalt
32 568 kr/år
Pantbrev
4 st om totalt 200 000 kr
Värdeår
1942
Taxeringsår
2021
Taxeringskod
220
Taxeringsvärde byggnad(er)
1 317 000 kr
Taxeringsvärde tomt
862 000 kr
Taxeringsvärde totalt
2 179 000 kr
Total fastighetsskatt/-avgift
9 287 kr

Visningar

Vänligen kontakta mäklaren för att boka visning

Mäklare

Karin Andersson

Fastighetsmäklare

0705-92 76 64 karin@gofab.se
Inspekterat

Besiktigat

Denna bostad är besiktigad. Kontakta mäklaren för mer information.

Den fina utsikten är ständigt närvarande i huset.

Vackra omgivningar att upptäcka.

Närhet till fina vandringsleder.

Planlösning

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig.