Klädesholmen

Tjörn - Östanvindsvägen 16 - Klädesholmen

Skärgårdsdröm i tre plan på Klädesholmen

Med ett makalöst fint utsiktsläge över västerhavet och ett stenkast ner till salta bad erbjuds detta fantastiskt stilfulla och välskötta skärgårdshus med god plats till hela familjen, barn och vänner. Gångavstånd till båthamn, ytterligare bad, affär, restauranger samt övrig service och kommunikationer. Ett riktigt paradis för den som önskar bo intill västerhavet och vår vackra arkipelag såväl sommar som året runt. Välkomna att boka in er på visning.

Sammanfattning

Typ:
Villa
Boarea:
120 kvm
Biarea:
72 kvm
Tomtarea:
353 kvm
Rum:
8 varav 4 sovrum
Byggår:
1956

Östanvindsvägen 16

En skärgårdsdröm i tre plan på Klädesholmen/Tjörn ligger denna underbara villa. Det vita huset i tre våningar utmärker sig mot de karga klipporna som sträcker sig ner mot havet. Med en otrolig havsutsikt från närapå samtliga fönster, flera uteplatser och balkong är detta ett slående vackert hem som andas sol och salt. Kombinera detta med ett läge som sista hus på Östanvindsvägen, egen bastu och havet som närmsta granne så får du ett hem som inte liknar något annat.

Huset är byggt 1956 och totalrenoverat 2006 och är i mycket gott skick. Det rymmer åtta rum fördelade över 190 ljusa kvadrat. I sann skärgårdsanda präglas bostaden av naturligt färgat trä som varvas med vitmålade partier och vackert ljusinsläpp. Det ständigt föränderliga havet utgör en vacker bakgrund i så gott som alla rum och ger bostaden ett naturligt lugn. På entréplanet finner du två sovrum, ett badrum och inte minst husets vackra bastu med tillhörande dusch och en toalett. Här finns också en altan, från vilken du ser rakt ut över havet. Tvättstuga finns i anslutning till bastun. Det är installerat centraldammsugare i hela huset och fiber är indraget.

På bottenplanet finns även ett rymligt Garage/förråd och parkeringsplatser för flera bilar. Från entréplanet sträcker sig en trappa i vitt trä till mellanplanet, där du finner ett mycket rymligt vardagsrum, läshörna, matplats, och kök. Dessa är förenade genom en semiöppen planlösning som gör det smidigt att umgås över rumsgränserna. Det moderna köket är L-format och har en praktisk köksö. Skåpsluckor och köksö i ljust specialbeställt laminat utgör en fin kontrast mot det svarta klinkergolvet. Vitvarorna är moderna och går i rostfritt stål. I taket finns flera mindre spotlights som gör att ljuset faller fint. Vardagsrum och matplats har ljust exklusivt Amtico golv som är väldigt slitstark, och höga vita väggar. Här finns plats för många och ljus strömmar in från tre håll.

Mitt i vardagsrummet finns en mysig braskamin som är perfekt att samlas kring under de kallare månaderna. Härifrån kan du också kliva ut på den vackra altanen i rustikt trä som även har höj och sänkbara glasräcken. En trappa leder ner från denna till altanen på entréplanet. Högst upp i huset finner du ytterligare två sovrum. Ett av dessa går i samma ljusa färger som den övriga bostaden är mycket rymligt. Detta har fönster åt två håll och direkt utsikt över havet. På övervåningen finns också ytterligare ett badrum samt en balkong som vetter ut mot havet.

Alldeles i närheten av bostaden finns en matbutik och en badplats. I närområdet finns flera restauranger, lekplats och ytterligare badplats. På Tjörn finns flera skolor och förskolor. Göteborg når du på en timme med bil.

I köpet ingår större delar av inne och ute möblemang och utgör 150 000 kr lösöre av den totala köpeskillingen. 

 

Klädesholmen

Klädesholmen erbjuder flera mysiga skärgårdskrogar Fru S, Salt & Sill samt restaurang Kylen. Nybakta bröd och bullar inhandlar ni hos Lottas Surdegsbageri i Bleket och för den som vill ha något snabbt och lätt till stranden finns Holmens kiosk. På denna genuina ö har många av husen gått i arv och människor bor och har trivts i generation efter generation. Badplatsen är mycket uppskattad och här finns både hopptorn och sandstrand.

Gemensamhetsanläggningar

Gemensamhetsanläggning TJÖRN KLÄDESHOLMEN GA:1
GA1

Byggnadsbeskrivning

SMÅHUSENHET, HELÅRSBOSTAD FÖR 1-2 FAMILJER (220) (220)
Byggnad, totalt värde: 2 643 000 kr
Mark, totalt värde: 2 710 000 kr ().
Summavärde: 5 353 000 kr

Taxeringsår: 2021
Byggår: 1956
Värdeår: 1956

Fakta

Fastighetsbeteckning
KOHOLMEN 1:111
Boarea
120 Kvm enligt fastighetsregistret
Biarea
72 Kvm enligt fastighetsregistret
Tomtarea
353 Kvm enligt fastighetsregistret
Fasad
Trä
Tak
Tegel
Plåtarbete
Plåtisol
Stomme
Trä
Bjälklag
Trä
Grundläggning
Källare med betonggjutning och murade grundmurar av betongsten
Grundmur
Betonghålsten
Vatten och avlopp
Kommunalt vatten året om/Kommunalt avlopp.
Eldstad
Braskamin
Fönster
3-glas
Uppvärmning
Kombinationspanna, vattenburen el, Braskamin
Ventilation
Självdrag
Tv- internetutbud
Fiber
Besiktigad
Ja
El
24 570 kr/år
Sotning
522 kr/år
Vatten/Avlopp
11 916 kr/år
Försäkring
6 982 kr/år
Kommentar
VA avser även Sophämtning El avser totalt Enligt säljarens uppgifter
Driftskostnader totalt
44 004 kr/år
Pantbrev
8 st om totalt 900 000 kr
Värdeår
1956
Taxeringsår
2021
Taxeringskod
220
Taxeringsvärde byggnad(er)
2 643 000 kr
Taxeringsvärde tomt
2 710 000 kr
Taxeringsvärde totalt
5 353 000 kr
Total fastighetsskatt/-avgift
8 874 kr

Visningar

Vänligen kontakta mäklaren för att boka visning

Mäklare

Martin Johansson Prenninge

Fastighetsmäklare

0706-91 01 65 martin@gofab.se
Inspekterat

Besiktigat

Denna bostad är besiktigad. Kontakta mäklaren för mer information.

Inspekterat

Dolda fel försäkring

Säljaren ämnar att teckna en dolda fel-försäkring genom Gar-Bo Försäkring. Försäkringen Gar-Bo Dolda fel är en objektsförsäkring. Kontakta mäklaren för mer info.

Östanvindsvägen 16

Trappan ner till underbara bad

Ett ställe som skall upplevas på plats!

Magisk utsikt från alla vinklar och vrån

Vyer som du aldrig tröttnar på

Planlösning

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig.