Mollösund

Orust - Ängsvägen 9 - Mollösund

Stora ytor och med egen båtplats

Ta chansen att uppleva skärgården på nära håll i underbara Mollösund! I ett lugnt och lummigt villakvarter ligger detta rymliga hus med insynsskyddad trädgård och egen båtplats på gångavstånd endast ca 135 meter från huset. Här bor du ett stenkast från badbryggor och småbåtshamn och med tillgång till många vackra promenadstråk längs klippor och glittrande havsvikar. Den stora villan med vidbyggt garage har renoverats kontinuerligt och ger gott om utrymme för hela familjen med 1,5 rymliga våningsplan och totalt sex rum och kök. Varmt välkomna att boka upp er på visning.

Sammanfattning

Typ:
Villa
Boarea:
187 kvm
Biarea:
42 kvm
Tomtarea:
710 kvm
Rum:
6 varav 4 sovrum
Pris
6 900 000 kr, Föreslagen budstart
Byggår:
1980

Ängsvägen 9

Den här stora, ljusa villan byggd 1980 har en väl tilltagen boyta på 187 kvadratmeter samt 42 kvadratmeter i biyta. Bostaden är väl omhändertagen och förutom kontinuerlig uppdatering av ytskikten har flera viktiga renoveringar gjorts, så som byte av elcentral, installation av luft/värmepump och byte av yttertak och stuprör. Även kök och badrum har renoverats under de senaste åren och fasaden målats om.

Hallen är ljus och rymlig med ett tåligt klinkergolv i grå toner. Här finns gott om förvaring med stora garderober. Köket renoverades 2015 och har vita luckor med en enkel profilering som tillsammans med svarta bänkskivor, fasat kakel i en ljusgrå ton och lindblomsgröna väggar ger ett lantligt intryck. Vitvarorna är i rostfritt stål med micron inbyggd på bekväm arbetshöjd. En vitrindel och en öppning mot det stora vardagsrummet skapar en luftig känsla till rummet. Entréplanets vardagsrum är generöst tilltaget och rejäla fönsterpartier ger gott om ljus.

Vardagsrummet på övre våningen har en härlig braskamin som sprider skön värme och stämning i hela huset. Härifrån når du balkongen som renoverades 2017 och där du kan ta en kaffe i solen eller bara njuta av lugnet i området. I huset finns fyra sovrum varav tre ligger på övre plan. Det finns totalt 10 ordinarie sängplatser i huset. Väggarna är ljusa i och flera av rummen har fina förvaringsmöjligheter med garderober.

Huset har två helkaklade badrum. På entréplan ett med vita väggar och grått golv och med en duschhörna i en mjukt dimblå nyans. 2017 renoverades badrummet en trappa upp och här går kommod och förvaring i mörkt trä. Här finns också ett härligt badkar för avkopplande stunder.

På framsidan, som omges av välklippta häckar och buskar, finns en solig balkong medan baksidan har en stor terrass med trädäck som leder ut i den lummiga trädgården med plats för både lek och odling. Det härliga läget ger sol hela kvällen. 2016 asfalterades uppfarten och 2018 byttes garageport. I garagedelens inre del finns ett större "förråd" som idag är hobbyrum samt ett mindre förråd och ett VP-rum som också fungerar som torkrum. Det finns också vatten och tvättbänk samt en ytterligare frysbox i garaget .Tomten är totalt 710 kvadratmeter stor.

Alldeles i anslutning till trädgården finns en stor lekplats med tillhörande grönområde, perfekt för lek och aktiviteter. Förskola och skola finns ungefär en kvart bort med bil. Här bor du i en idyllisk miljö i Mollösund, omgiven av havsvikar och klipphällar. Inom bekvämt avstånd finns flera badplatser och småbåtshamnar liksom en handfull restauranger, butiker och mataffär.

Välkommen på Visning.

 

Övrigt

Det finns gott om plats för att parkera upp till tre bilar på uppfarten.

Båtplatsen som ingår är 2.50 bred. Den ligger endast ca 135 meter från huset i en väldigt fin och välskött båthamn. Kostnaden för båtplatsen är 2000 kr/år.

 

Mollösund

Genuina Mollösund med charmiga skärgårdshus och röda sjöbodar. Hit återvänder många turister år efter år. Den populära gästhamnen fylls under sommarhalvåret med båtar i alla storlekar. Njut av välsmakade restauranger och caféer eller varför inte stanna uppe lite längre på måndagarna och dansa loss på Måndagsklubben. I Mollösund finns många fina skärgårdshus med inslag av nyare villor och bostadsrätter. Under vinter halvåret kan du njuta av god mat på Wärdshuset som också erbjuder hotell och konferens.

 

Byggnadsbeskrivning

SMÅHUSENHET, HELÅRSBOSTAD FÖR 1-2 FAMILJER (220) (220)
Byggnad, totalt värde: 2 993 000 kr
Mark, totalt värde: 1 403 000 kr ().
Summavärde: 4 396 000 kr

Taxeringsår: 2021
Byggår: 1980
Värdeår: 1980

Gemensamhetsanläggningar

Gemensamhetsanläggning ORUST TÅNGEN GA:1
GA2

Gemensamhetsanläggning ORUST MOLLÖSUND GA:3
GA1

Fakta

Fastighetsbeteckning
MOLLÖSUND 5:271
Boarea
187 Kvm Fastighetsregistret
Biarea
42 Kvm Fastighetsregistret
Tomtarea
710 Kvm Fastighetsregistret
Fasad
Trä
Tak
Sadeltak med betongpannor
Plåtarbete
Plåtisol
Stomme
Trä
Bjälklag
Trä
Grundläggning
Krypgrund
Grundmur
Betong
Vatten och avlopp
Kommunalt vatten året om/Kommunalt avlopp.
Eldstad
Braskamin
Fönster
3-glas
Uppvärmning
Luft/vatten-värmepump,
Ventilation
FTX
Tv- internetutbud
Fiber
Besiktigad
JA
Energiprestanda
80 kWh per kvm och år kWh per kvm och år
Energiklass
C
Ekonomi
Begärt pris
6 900 000 kr, Föreslagen budstart
Driftkostnad
Värme
8 709 kr/år
El
10 813 kr/år
Sotning
569 kr/år
Samfällighet
1 200 kr/år
Vatten/Avlopp
9 093 kr/år
Renhållning
5 240 kr/år
Försäkring
4 116 kr/år
Kommentar
Elförbrukning totalt är cirka 13 500 kWh/år. Enligt säljarens uppgifter
Personer i hushåll
2
Driftskostnader totalt
39 744 kr/år
Pantbrev
5 st om totalt 578 000 kr
Total fastighetsskatt/-avgift
8 874

Visningar

Vänligen kontakta mäklaren för att boka visning

Mäklare

Martin Johansson Prenninge

Fastighetsmäklare

0706-91 01 65 martin@gofab.se
Inspekterat

Besiktigat

Denna bostad är besiktigad. Kontakta mäklaren för mer information.

Inspekterat

Dolda fel försäkring

Säljaren ämnar att teckna en dolda fel-försäkring genom Gar-Bo Försäkring. Försäkringen Gar-Bo Dolda fel är en objektsförsäkring. Kontakta mäklaren för mer info.

Ängsvägen 9

Uppfart med plats för flera bilar

Stor altan och gräsyta att umgås på

Direkt närhet till havet

Vacker uppgång

Planlösning

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig.