Hakenäset

Tjörn - Porsdalen 27 - Hakenäset
Unik fastighet med havsutsikt, ladugårdsbyggnad och gäststuga.

Välkomna till Porsdalen 27, här erbjuder vi ett riktigt smultronställe med strålande havsutsikt, mysig innergård avskärmad av den charmiga ladugårdsbyggnaden och gästhuset. Här bor ni i ett stort hus med naturen inpå knuten och gångavstånd till fina bad. Välkomna på visning!

Sammanfattning
Typ:
Villa
Byggår:
1909
Boarea:
190 m²
Biarea:
22 m²
Tomtarea:
2330 m²
Rum:
6 rum och kök + loft, varav 4 sovrum
Pris:
5 450 000 kr, Utgångspris
Mer info

Planlösning

När ni kör till huset så möts man av havet som bryter av mot trädlinjen. Väl framme parkerar ni bilen på uppfarten eller i carporten och går in till den mysiga innergården. Här är det skyddat och en natur som lever och bildar en rofylld oas. På tomten finns det flera avskilda uteplatser där man kan sitta och filosofera och njuta av den grönskande trädgården. 

Välkommen in, kommer ni in i en klinker lagd hall med golvvärme, här möts man av fin utsikt över havet som genomsyrar hela huset. Vidare in ligger en hall med förvaring i garderober. Här ligger ett sovrum till höger med havsutsikt via entréhallen, här finns även 4 garderober. I hallen finns även ett badrum med badkar, toalett och handfat. Större sovrum med genomgång via rymlig sluss som fungerar som garderob.

Stort kök med matplats, utrustat med spishäll, fläkt, ugn, diskmaskin, kyl samt fina arbetsytor och bra förvaring i över- och underskåp. Från köket når man det härliga vardagsrummet som har utgång till altan samt en veranda med utgång till trädgården. Både köket, vardagsrummet och altanen har strålande havsutsikt, här kan man sitta i goda vänners lag och njuta av en bit mat samt blicka ut över havet. Från vardagsrummet når man även 2:a våningen och källaren.

2.a våningen; Här möts ni av ett rymligt allrum med brutet innertak, 2 st taklyft med stora fönsterpartier och utgång till en balkong, både från balkongen och allrummet kan man njuta av den fina havsutsikten. Här finns även två ljusa sovrum med varsitt taklyft och två garderober i vardera sovrum. Mysigt loft samt ett helkaklat badrum med dusch, toalett, handfat och golvvärme.  

Källare; Här finns det en matkällare med frysbox, tvättstuga med tvättmaskin, tumlare och torkplats. Vidare en groventré samt förråd/pannrum.

Tomt/uteplatser/uthus

Vackert, uppväxt, grönskande trädgård där lugnet infinner sig. Här finns flera naturliga uteplatser i trädgården under ett blomstrande fruktträd eller i den skyddade innergården som ligger skyddat från vind och insyn. Där det är rofyllt och man kan följa naturens egna mångfald. 

På tomten finns det ett charmig ladugårdsbyggnad som idag inrymmer en trevlig loge där det kan dukas upp till fest med stora portar som lämpligt kan öppnas upp. Här finns även ett höränne, fähus, snickarbod och vedförråd. 

Trevlig gäststuga som är smakfullt renoverad med nya ytskikt.  

Gemensamhetsanläggningar

Gemensamhetsanläggning TJÖRN HÖVIK GA:11
GA2

Gemensamhetsanläggning TJÖRN KLEVA GA:2
GA1

Servitut

Officialservitut väg,vattentäkt,vattenledning, Förmån
14-VAL-1682 - 2

Avtalsservitut brunn, Förmån
14-IM3-93/12699 - 1, 1993-09-01

Avtalsservitut vattentäkt, Förmån
14-IM3-87/20982 - 1

Officialservitut avloppsledning, Förmån
14-VAL-1682 - 1

Byggnadsbeskrivning

SMÅHUSENHET, HELÅRSBOSTAD FÖR 1-2 FAMILJER (220) (220)
Byggnad, värde: 1 249 000 kr
Mark, värde: 1 145 000 kr
Summavärde: 2 394 000 kr

Taxeringsår: 2018
Byggår: 1909
Värdeår: 1929

Fakta

Fastighetsbeteckning
HÖVIK 3:232
Boarea
190 m² enligt säljaren
Biarea
22 m² Fastighetsregistret
Tomtarea
2330 m² Fastighetsregistret
Fasad
Trä
Tak
Betongpannor
Plåtarbete
Plåtisol
Stomme
Trä
Bjälklag
Trä
Grundläggning
Betongplatta
Grundmur
Betong
Murstock
Tegel
Vatten och avlopp
Gemensamt vatten 3 fastigheter (djupborrad brunn), kommunalt avlopp
Fönster
3-glas och 2-glas
Eldstad
Kakelugn
Uppvärmning
Luft/vatten, luftvärmepump
Ventilation
Självdrag
Tv- internetutbud
Fiber
Energiprestanda
127 kWh per kvm och år
Energiklass
E

Ekonomi

Begärt pris
5 450 000 kr, Utgångspris

Driftskostnad

El
22 500 kr/år
Vatten/Avlopp
10 460 kr/år
Sotning
530 kr/år
Samfällighet
750 kr/år
Försäkring
4 824 kr/år
Övrigt
300 kr/år
Totalt
39 364 kr/år
Kommentar
Övrigt avser el till gemesam pump till vattnet, vilket kan korrigeras årligen. Avlopp avser även renhållning. Samfällighet avser två vägföreningar 450+300.

Pantbrev

11 st om totalt 1 985 500 kr

Besiktigat

Gofab Fastighetsbyrå samarbetar med Gar-Bo. Huset är besiktigat och säljaren ämnar att teckna en dolda fel-försäkring genom Gar-Bo Försäkring. Försäkringen Gar-Bo Dolda fel är en objektsförsäkring. De flesta dolda fel-försäkringar innebär att säljaren blir ansvarig för att göra en skadeanmälan och skicka in alla dokument. Med Gar-Bo Dolda fel lämnas försäkringsskyddet över till köparen. För mer information kontakta mäklaren.

Alla bilder

Karta

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig angående denna fastighet.

personuppgiftspolicy