Stockevik

Tjörn - Stockevik Apeldalsvägen 12 - Skärhamn

Vackert Bohuslänskt Kaptenshus, Marieberg intill västerhavet i underbara Stockevik

Beläget alldeles intill västerhavet erbjuds detta underbara skärgårdshus, Marieberg, genomgående charm och känsla i hela huset, härligt takrymd samt två fina, renoverade kakelugnar. En stor vacker glasveranda i två plan med golvvärme i bägge våningsplanen. Allt högt beläget på en lättskött skärgårdstomt med flera fina uteplatser. Gångavstånd till Stockeviks badplats med klippor, bryggdäck, hopptorn, svikt och toalett. Innanför Pater Noster ligger Stockevik i en vacker vik emellan bergen. Samhället har en lång historia, och har tidigare varit en av de viktigaste hamnarna på Tjörn. Ångbåten från Göteborg lade till i Stockevik långt innan Skärhamn fanns. Stockevik var tidigare en viktig frakthamn på Tjörn på grund av sin normalt isfria hamn, med ångbåtsbrygga, post- och telegrafstation, affärer, värdshus och taxirörelse. Idag är det ett vackert samhälle intill Huvudorten Skärhamn med både året runt och fritidsboende. cykel/ gångväg såväl in till Skärhamn. Unikt tillfälle!

Sammanfattning

Typ:
Villa
Boarea:
126 kvm
Biarea:
105 kvm
Tomtarea:
772 kvm
Rum:
8 varav 5 sovrum
Pris
6 750 000 kr, Utgångspris
Byggår:
1910, 2010, 2013/2014

Planlösning

Välkomna till detta vackra Kaptens hus, ursprungligen uppfört på Flatholmen, nerplockat och fört till Stockevik för att uppföras på denna soliga och lättskötta skärgårdstomt intill västerhavet. Bra med parkering på tomten, gräsyta för såväl mindre trädgårdsodling samt sommarlekar för barn och vuxna, inslag av västkustklippor på tomten och stor fin uteplats med eftermiddags/kvällssolen, ytterligare två stycken uteplatser i anslutning till glasverandan. 

Ni gör entré i den stora, rymliga verandan, uppfört 2013/14 om ca 28 kvm i två våningsplan, entréplanet i verandan erbjuder ett härligt sällskapsutrymme, plats för stort matbord med möjlighet att underhålla familj och vänner. Mycket fönster ger ett härligt ljusinsläpp samt vackert trägolv och den tidstypiska vitmålade pärlsponten som pryder väggarna. Det är genomgående högt till tak i entréplanet vilket ger en skön känsla av rymd i huset. Här har ni även golvvärme.

Vidare in till ett lackat kök med matplats, köket är renoverat, men man har även valt att behålla delar av de platsbyggda skåpen. Köket inrymmer kyl, spishäll med varmluftsugn samt diskmaskin, även i köket finner man ett vackert homogent trägolv samt den härlig takrymden. Vidare in till vardagsrum och allrum i fil, renoverade och fungerande, vackra kakelugnar i bägge rummen varav en är en Marstrands kakelugn, såklart finner ni även i dessa rummen vackra trägolv och högt till tak, stora fönster med vy över landskapet. Ett helkaklat dusch och badrum med golvvärme som inrymmer dusch med vikbar duschdörr, jacuzzi, handfat med kommod, wc samt handdukstork - el. Vitmålad träpanel i taket med infällda spotlights.

I övre våningsplan möts ni av en mysig möblerbar hall, idag fungerande som en kontorshörna, även här fint, målat trägolv och pärlspont som pryder väggarna. Alla de vackra spegeldörrarna är bevarade för att ytterligare förstärka huset skärgårdskaraktär. Ett rymligt sovrum med stora fönster med vacker vy över landskap och västkustklipporna. Ytterligare ett sovrum, även detta med vackra trägolv och fin vy över landskapsmiljön. Tvättstuga, helkaklad med golvvärme. Tvättmaskin, torktumlare, tvättbänk samt wc, handfat med tillhörande kommod och bra med skåpsförvaring. Ett mysigt sovrum med vy över husen belägna ner mot Stockeviks hamn. I detta sovrum har man två dörrar in till kattvindar som idag nyttjas som mysiga extra gästsovrum.

Från den underbara och sällskapliga verandan tar man sig ner till källardelen och källarentrén, här finner ni ett klinkergolv med golvvärme, delar av den vackra granitgrunden på huset pryder väggen och ger en gedigen känsla. Man har en källarentré, gott om garderober och förvaring och via en dörr leds man vidare in till den ursprungliga källaren och en bakstuga med bland annat bakugn, ett snickarrum/hobbyrum. En vinkällare samt ett stort förrådsutrymme, här finner man även bergvärmeanläggningen från Nibe. Det finns även en utgång till tomten. 

Gemensamhetsanläggningar

Gemensamhetsanläggning TJÖRN STOCKEVIK GA:1
GA2

Gemensamhetsanläggning TJÖRN STOCKEVIK GA:3
GA1

Servitut

Officialservitut väg, Last
1419-96/69 - 2, 1997-01-29

Officialservitut vattentäkt, Förmån
1419-96/69 - 3, 1997-01-29

Byggnadsbeskrivning

SMÅHUSENHET, HELÅRSBOSTAD FÖR 1-2 FAMILJER (220) (220)
Byggnad, totalt värde: 1 314 000 kr
Mark, totalt värde: 1 225 000 kr ().
Summavärde: 2 539 000 kr

Taxeringsår: 2021
Byggår: 1910
Värdeår: 1957

Fakta

Fastighetsbeteckning
STOCKEVIK 1:31
Boarea
ca 126 Kvm enligt säljaren
Biarea
ca 105 Kvm enligt säljaren
Tomtarea
772 Kvm Fastighetsregistret
Fasad
Stående lockad träpanel, eternit
Tak
Eternit
Plåtarbete
Plåtisol
Stomme
Timmer/trä
Bjälklag
Trä
Grundläggning
Platta på mark/källare, golvvärme i bottenplattan på den tillbyggda delen
Grundmur
Vacker granitgrundmur
Murstock
Ja, murad, centralt placerad murstock
Vatten och avlopp
Kommunalt vatten samt egen borrad brunn att nyttja till bevattning. 3-kammarbrunn (ny 2000)
Eldstad
Två stycken vackra kakelugnar, en hämtad från Marstrand. Bägge renoverande och fungerande samt en bakugn i källaren
Fönster
2-glas isolerglas, 2-glas samt 1-glas fönster i den gamla källardelen
Uppvärmning
Vattenburen värme - Bergvärmepump Nibe F1145
Ventilation
Självdragsventilation, mekanisk frånluft i tvättstuga
Tv- internetutbud
Fiber finns i bostaden
Ekonomi
Begärt pris
6 750 000 kr, Utgångspris
Driftkostnad
Sotning
700 kr/år
Samfällighet
400 kr/år
Vatten/Avlopp
4 000 kr/år
Renhållning
4 000 kr/år
Försäkring
9 000 kr/år
Kommentar
Fastigheten är idag en permanent bostad för 2 personer i hushållet. Bostaden värms upp via Bergevärmepump och det har förbrukats ca 13 000 kwh/år. Bergvärmepumpen - 2013 Maskinella årtal i övrigt: kyl, frys och spis - 2010. Tvättmaskin, torktumlare- 2018.
Driftskostnader totalt
18 084 kr/år
Pantbrev
6 st om totalt 3 395 000 kr
Total fastighetsskatt/-avgift
8 874

Visningar

Vänligen kontakta mäklaren för att boka visning

Mäklare

Kent Olsson

Fastighetsmäklare

0705-67 83 30 kent@gofab.se
Kommande

Kommande

Detta är en försäljning som just nu förbereds. Anmäl ditt intresse så håller vi dig uppdaterad.

Planlösning

Entréplan

Övre plan

Källarplan

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig.