Utäng

Tjörn - Utäng 72 - Skärhamn

Välbyggd och rymlig villa med 3 stycken garage intill Skärhamns levande skärgårdssamhälle

Välkomna till denna välplanerade villa med 2 stycken garage i husets källarplan, bägge med elport samt fristående garage om ca 50 m², höga portar på detta separata garaget. Huset är soligt beläget med vacker vy ut över Utängs ängs och hagmark med västkustklipporna i bakgrunden. Ni bor alldeles intill Skärhamns levande skärgårdssamhälle med all tänkar service och stor fin båthamn, flera badplatser och närhet till Toftenäs naturreservat med underbart vackra promenader i historisk natur. Ni har även fina naturpromenader till såväl Bö Tjärn samt utänge Ö för fler vackra naturupplevelser. Närhet till till busskommunikationer ger bra tillgänglighet och bergvärme kompletterat med solpaneler ger Väldigt låg uppvärmningskostnad. Huset är idag uppdelat på två stycken lägenheter, det finns två kök, så möjligheten finns att bo billigt, hyra ut en lägenhet. Eller så nyttjar man allt själv. Kom och se själva vilka möjligheter detta huset erbjuder. Välkomna att boka in er på visning

Sammanfattning

Typ:
Villa
Boarea:
159 kvm
Biarea:
60 kvm
Tomtarea:
2730 kvm
Rum:
8 varav 4 sovrum
Pris
3 495 000 kr, Utgångspris
Byggår:
1952, 1966

Planlösning

Välkomna till denna rymliga bostad belägen på en stor och lättskött tomt med fria skyddade uteplatser och ett härligt uterum omgivet med altandäck. Fin gräsyta på baksidan av huset där man har som sin egna lilla idyll i trädgården, perfekt för barnen att leka på. Ni finner förutom huset ett stort fristående garage om ca 50 m² med höga portar, perfekt till förvaring av båt, husbil eller till er hobbyverksamhet. Intill garaget har ni även en taköverbyggd uteplats med kvällssol, utsikt över trädgården och den vackra naturen. Ni har gott om parkeringsyta i anslutning till huset och i markplan finner ni två stycken garage, bägge med elport. En plattlagd trädgårdsgång som leder er upp till en stor skifferlagd uteplats i anslutningen till entrén. Här kan ni i avnjuta morgonkaffet i solen helt utan insyn.

Välkomna in i entréplanet och den klinkerlagda entréhallen med vattenburen golvvärme. Ni har ett helkaklat duschrum med vikbara dörrar till duschutrymmet, wc, handfat med kommod, handdukstork och tvättmaskin. Stort sovrum med fyra stycken garderober samt utgång till ett härligt uterum om ca 30 m² med vackert trägolv, träpanel på vägg samt fin vy ut över landskapet. Skjutdörrar ut till soligt altandäck i syd/väst med vidsträckta vyer över Utängs ängsmarker med västkustklipporna i bakgrunden. Altandörrar ut till ytterligare ett altandäck, taköverbyggt helt utan insyn beläget mot den fina trädgården på baksidan av huset. Åter inne i huset finner ni en inre hall med trappan ner till källarplan samt upp till övre våningsplan (låst idag då det är en separat lägenhet i övre plan, men kan lätt integreras i huset igen om så önskas, eller så hyr ni ut och bor väldigt billigt!) Ni har ett ekkök med matplats inrymmande spishäll med ugn, köksfläkt, kyl och frys i fullhöjd samt diskmaskin. Skjutdörr in till matsalsrum/sovrum. Ett kontorsrum samt vardagsrum och matsal i fil med vackert parkettgolv.

Ni tar antingen trappan i den inre hallen upp till övre våningsplan, men det finns även en separat entrétrappa upp till övre våningsplan (separat lägenhet), vid denna entré har man en liten mysig balkongdel med kvällssol, vidare in i en rymlig entréhall, tidigare ett sovrum och kan såklart nyttjas som det nu med, även här finner ni platsbyggda garderober. En övre hall leder er vidare till ytterligare ett duschrum med plastmatta på golv och kakel på vägg, dusch, wc, tvättställ och bidé samt god förvaring till badrumsartiklar, takfönster för bra ljusinsläpp. Ett rymligt sovrum med två stycken stora klädkammare. Ytterligare ett kök med matplats och vita köksluckor. Detta kök inrymmer spishäll med köksfläkt, inbyggd ugn och micro samt kyl/frys. Även från detta köket finner ni en härlig vy över landskapet. Ytterligare ett stort sovrum med två stycken klädkammare samt två platsbyggda garderober. I den övre hallen finner ni trappan ner till entréplanet.

Trappa från den inre hallen i entréplanet ner till källarplan och här finner ni ingången till det ena garaget, det andra är ingång från utsidan. Ni har en matkällare och ett förrådsrum (tidigare extra dusch). En klinkerlagd tvättstuga med groventré, tvättbänk med ho, förvaring samt tvättmaskin och extra frysbox. Ett pannrum med bland annat bergvärmeanläggningen från Thermia. 

 

Servitut

Officialservitut väg, Förmån
14-STE-1548 - 1, 1951-11-03

Byggnadsbeskrivning

SMÅHUSENHET, HELÅRSBOSTAD FÖR 1-2 FAMILJER (220) (220)
Byggnad, totalt värde: 1 655 000 kr
Mark, totalt värde: 1 624 000 kr ().
Summavärde: 3 279 000 kr

Taxeringsår: 2021
Byggår: 1952
Värdeår: 1952

Fakta

Fastighetsbeteckning
UTÄNG 1:76
Boarea
ca 159 Kvm enligt fastighetsregistret
Biarea
ca 60 Kvm enligt fastighetsregistret
Tomtarea
2 730 Kvm enligt fastighetsregistret
Fasad
Plåtfasad samt mindre delar träpanel
Tak
Sadeltak med en yttre taktäckning av tegelpannor och plåt ovan ett underlagstak av spontade brädor, underlagsduk och läkt. Även låglutande plåttak förekommer
Plåtarbete
Plåt
Stomme
Trä
Bjälklag
Trä
Grundläggning
Källare och krypgrund
Vatten och avlopp
Kommunalt vatten. Kommunalt avlopp
Fönster
3-glas aluminiumfönster, 3-glas träfönster, 2-glasfönster
Uppvärmning
Bergvärme - vattenburen värme
Ventilation
Självdragsventilation
Tv- internetutbud
Fiber finns i bostaden
Besiktigad
Ja, fastigheten är besiktad
Energiprestanda
86 kWh per kvm och år kWh per kvm och år
Energiklass
C
Ekonomi
Begärt pris
3 495 000 kr, Utgångspris
Driftkostnad
Vatten/Avlopp
10 500 kr/år
Renhållning
4 500 kr/år
Försäkring
4 000 kr/år
Kommentar
Bostaden värms upp via bergvärmepump (Thermia Diplomat TWS från 2007) och solpaneler. Bostaden har förbrukat ca 13 500 kwh/år och solpanelerna har producerat ca 8 400 kwh/år. Mycket billig uppvärmning!
Driftskostnader totalt
18 996 kr/år
Pantbrev
1 st om totalt 100 000 kr
Värdeår
1952
Taxeringsår
2021
Taxeringskod
220
Taxeringsvärde byggnad(er)
1 655 000 kr kr
Taxeringsvärde tomt
1 624 000 kr kr
Taxeringsvärde totalt
3 279 000 kr kr
Total fastighetsskatt/-avgift
9 287 kr kr

Visningar

Vänligen kontakta mäklaren för att boka visning

Mäklare

Kent Olsson

Fastighetsmäklare

0705-67 83 30 kent@gofab.se
Inspekterat

Besiktigat

Denna bostad är besiktigad. Kontakta mäklaren för mer information.

Inspekterat

Dolda fel försäkring

Säljaren ämnar att teckna en dolda fel-försäkring genom Gar-Bo Försäkring. Försäkringen Gar-Bo Dolda fel är en objektsförsäkring. Kontakta mäklaren för mer info.

Entrésidan med stor skifferlagd uteplats i anslutning till entrén. Här avnjuter ni morgonsolen

Underbar baksida till denna bostad samt en mycket fint uterum med skjutdörr ut till altandäck i syd/väst

Fantastiskt fin baksida, högt beläget med vy ut över Utängs natur

Huset med två stycken garage samt det friliggande garaget om ca 50 m²

Översiktsbild av hus, tomt och del av det fristående garaget

Planlösning

Entréplan

Övre våningsplan

Souterrängkällaren

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig.