Ödsmål

Stenungsund - Berghem 110 - Ödsmål

Villaidyll med lantlig charm, hav och natur som granne

För er som önskar en praktfull rymlig villa med inbjudande takhöjd, med härlig snickarglädje och därtill charmig sekelskiftesanda, blommande trädgård, plats för familj och vänner att umgås på med härliga sociala ytor är detta villan ni söker. En villa och ett läge "på landet" men med Stenungsunds alla fördelar på nära avstånd. Nyinstallerade solceller finns att tillgå som kommer sänka era redan låga energikostnader. Närhet till salta bad vid bl.a. Tegelviken, skola och förskola, välkomna!

Sammanfattning

Typ:
Villa
Boarea:
230 kvm
Tomtarea:
1719 kvm
Rum:
6 varav 4 sovrum
Pris
7 500 000 kr, Eller bästa bud
Byggår:
2008

Berghem 110

På genuina Berghem 110 som nuvarande familj lät bygga år 2008, kan ni njuta av vacker grönskade trädgård, på altanen kan ni följa solen hela dagen och njuta av den rofyllda havsutsikten. En rymlig villa byggd med lantlig charm och med plats för familj och vänner att samlas i.

Välkomnande entré genom gedigna dubbeldörrar, här möts ni av en inbjudande hall med tak i nock. Rymden i detta hus är något som ni snabbt lägger märke till. Vidare nås köket med goda arbetsytor och gott om förvaring. Köket är utrustat med kyl, frys, spis, diskmaskin, köksfläkt och vinkyl. Väl tilltagen matplats med dubbeldörrar ut till altanen.

Vidare nås gemytligt vardagsrum med inbjudande glasveranda i modern tappning, den gedigna kakelugnen är ett mysigt inslag i rummet. Från vardagsrummet nås ett sovrum med hel garderobsvägg samt med egen ingång till badrummet som är utrustat med dusch, toalett och handfat. I anslutning till hallen finner ni tvättstugan med groventré, tvättstugan är utrustad med tvättmaskin, torktumlare och tvättho.

På andra våningen möts ni av ett härligt allrum med utgång till stor balkong som är skyddad under tak och med fin havsutsikt. Här uppe finns dessutom 3 rofyllda sovrum, ett badrum med badkar, dusch och toalett samt en klädkammare.

Till denna villa hör en lummig, rogivande och välskött trädgårds- och naturtomt med fruktträd, bärbuskar, vackra perennrabatter, välskött gräsmatta och många soltimmar. Här kan du njuta av en stor, insynsskyddad altan med lättmöblerade ytor med fint solläge i idyllisk miljö! Dessutom finns carport med tillhörande förråd och elbilsladdare.

Varmt välkomna att uppleva detta trivsamma boende!

Ödsmål

Med endast 7 minuter från centrala Stenungsund ligger Ödsmål. Här bor ni i ett naturskönt område med närhet till förskola och låg-och mellanstadieskola samt närhet till fina bad i både västerhavet och Hällungesjön.

Säljaren berättar

Om man söker livskvalitet och trygghet med familjen i fokus är Ödsmål det optimala stället att bo på. Våra barn har växt upp här och haft förmånen att gå på den populära och trygga Ekenässkolan. Ödsmål innebär en närhet till det mesta. Cykelbanan som byggdes för ca 10 år sedan förbinder Ödsmål med Kolhättan och salta bad i Norr och centrum i söder. En cykeltur på 10 minuter tar barnen till skolan.

Vår familj har haft fantastiska år i vårt hus. När huset byggdes var vi noggranna med att diskutera i detalj med arkitekten så att huset vi skapade skulle vara modernt men med känslan av sekelskiftet för att få det att passa in i omgivningen i linje med den kultur som finns i Ödsmål. Vi valde tidigt en extra hög takhöjd inomhus för att få till luftigheten. Detaljer som stående panel på övervåning och liggande panel på nedervåning var viktigt för att få till den rätta "villakänslan".

Vår familj har också sin båt i Kolhättan och det tar inte många minuter att ta bilen ned till hamnen för en tur med båten eller ett kvällsdopp om vädret tillåter, eller så har vi badat vid Tegelviken.

Vi tycker att Ödsmål har den unika förutsättningen att ha naturen inpå huset, men samtidigt med närheten till Stenungsund och det är slående vilken livskvalitet detta ger en familj. Vi hoppas att vårt hus och vår omgivning kommer skänka samma lycka som vi känt till en ny familj nu när våra barn blivit stora och flyttar vidare mot livet på universitet i annan del av Sverige.

 

 

Fakta

Fastighetsbeteckning
ÖDSMÅLS-APLERÖD 2:34
Boarea
230 Kvm enligt fastighetsregistret
Tomtarea
1 719 Kvm enligt fastighetsregistret
Fasad
Trä
Tak
Betongpannor
Stomme
Trä
Bjälklag
Trä
Grundläggning
Platta på mark
Vatten och avlopp
Kommunalt vatten/Kommunalt avlopp.
Eldstad
Kakelugn
Fönster
2+1 kopplade isolerglasfönster från RM Snickerier
Uppvärmning
Bergvärme (Artic värmepanna försäkring tecknad gäller till 2024-07-02 och kan förnyas årligen i ytterliggare i 3 år.
Ventilation
Mekanisk frånlufts ventilation
Tv- internetutbud
Fiber
Energiklass
D
Ekonomi
Begärt pris
7 500 000 kr, Eller bästa bud
Driftkostnad
Värme
13 550 kr/år
El
8 550 kr/år
Sotning
1 266 kr/år
Samfällighet
4 500 kr/år
Vatten/Avlopp
6 000 kr/år
Renhållning
3 530 kr/år
Försäkring
6 918 kr/år
Kommentar
Samfällighet är inkl. avlopp+fiber+vägsamfällighet. Driftskostnaderna är innan solcellernas uppförande. Beräknad kapacitet för solceller är 6000-7000 kwh/ år.
Personer i hushåll
4
Driftskostnader totalt
44 328 kr/år
Pantbrev
7 st om totalt 4 048 000 kr
Värdeår
2008
Taxeringsår
2021
Taxeringskod
220
Taxeringsvärde byggnad(er)
3 265 000 kr kr
Taxeringsvärde tomt
752 000 kr kr
Taxeringsvärde totalt
4 017 000 kr kr
Total fastighetsskatt/-avgift
9 287 kr kr

Visningar

Vänligen kontakta mäklaren för att boka visning

Mäklare

Karin Andersson

Fastighetsmäklare

0705-92 76 64 karin@gofab.se

Peter Oskarsson

VD/Fastighetsmäklare

0706-78 30 04 peter@gofab.se
Inspekterat

Besiktigat

Denna bostad är besiktigad. Kontakta mäklaren för mer information.

Inspekterat

Dolda fel försäkring

Säljaren ämnar att teckna en dolda fel-försäkring genom Gar-Bo Försäkring. Försäkringen Gar-Bo Dolda fel är en objektsförsäkring. Kontakta mäklaren för mer info.

Dokument & länkar

Välkomna till Berghem 110

Välkomnande entré

Rymlig hall

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig.